Bil som missat första service?

9 inlägg 0 nya
Bil som missat första service?

Hej!

Kollar på en Toyota hybrid som gått ca 2800 mil från 2014 som ej servats ännu för första gången. Allt verkar fungera bra, men undrar vad som sker med garanti/försäkringsvillkoren? Minns jag rätt är de rekade på 1500 mil / 1 år för service, dvs saknar multipla service då den togs ut 2014. Ingen försäkring kommer täcka motorn trots att man servar den så fort man köpt den, eller?

Mvh

Nä så är det nog även om det till viss del kan bero på vad som går sönder.

Men köp den inte då, eller pruta av bara f-n.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tror att dom är rätt överseende de 3 första åren men antagligen blir det svårare att få ett goodwill-åtagande senare. Men kolla med Toyota - det är ju enklast.

Bilen är väl så gammal så garantin gått ut utom för batteriet.
Försäkringsbolaget gällde frågan och det enklaste är nog att ringa dit och fråga.

Nåja - det stod garanti/försäkringsvillkoren så även garantibedömning gällde nog. Men kolla med Toyota och aktuellt försäkringsbolag.

Japp bara att kolla med Toyota och försäkringsbolag för vad vi tror och säger har noll värde om något händer.

daragon, när jag kollade på Prius (samma drivlina) för några år sen så noterade jag att det var vanligt att dom kördes 3000 mil på ett år och utan att man servade den. Rent mekaniskt tror jag det inte är några som helst problem, drivlinan är närmast skottsäker. En som brukar skriva här köpte faktiskt en bil med den drivlinan som gått 8000 mil utan oljebyte. Han köpte den och har inte haft några problem, men det var förvisso extremt.

Så får du ett riktigt bra pris så kan det vara värt köp.

Vidstige, säkert händer ingenting, en Prius som gått långt över servicen behöver absolut inte ge några problem, Prius är ju inte något som lockar raceputtar som plågar motorn till 110%, men det var ju inte det frågan gällde.
Det var ju hur garantiåtaganden gäller.
Även om det är ytterst tveksamt att något allvarligt problem skulle inträffa måste det kännas skönt att veta hur garantin gäller.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.