Vi Bilägares forum

Bil med plats för tre bilbarnstolar

Bil med plats för tre bilbarnstolar

Vår gamla trotjänare sjunger på sista versen så det är dags för oss att se oss om efter en ny bil.

Ingen av oss vuxna kan något om bilar och vi kör sällan (2-3 gånger i veckan några kilometer och kanske en gång varannan månad längre sträckor till exempelvis en annan stad).

Vi har tre barn, en som sitter i framåtvänd bilbarnstol och två som sitter i bakåtvända. Drömmen skulle vara att hitta en bil där alla tre barn ryms att sitta i baksätet.

Vi har inget egentligen emot att köpa en 7-sitsig bil men skulle hellre köpa en femsitsig om alla kunde rymmas i den. Vi har inte hellre behov av ett stort bagageutrymme.

Eftersom vi kör så pass sällan vill vi helst inte köpa en ny bil. Vi skulle helst lägga ungefär 100 000 kr men kan tänka oss att betala mer om det är det som krävs för att uppfylla våra krav.

Eftersom vi inte kan något om bilar kan vi inte köpa en bil som med stor sannorlikhet kommer att kräva mycket underhåll och reparation.

Är det någon av er kunniga som har något förslag på vilka modeller vi bör titta på och vilka vi bör undvika samt i så fall om det är något särskilt vi bör vara uppmärksamma på gällande de modellerna eller om det är någon särskild årsmodell vi bör undvika?

Uppdaterat: 2016-12-28 09:48

Kommentarer

Undrar detta vi med. Har kikat lite på Mitsubishi outlander och Kia sorento. Den senare läste jag om på familjebilsbloggen i en post från ett gäng år sedan att det skulle gå att ha tre bakåtvända stolar i baksätet men vet inte huruvida detta stämmer. Outlandern tycker jag känns rätt smal i baksätet.

Uppdaterat: 2017-01-08 20:48

I vår S-MAX får vi plats med 3 bakåtvända ungar i mellanraden. Grannarna får i 3 ungar i baksätet på en KIA Ceed - 2 frammåt en bakåt.

Uppdaterat: 2017-01-10 23:32