Beg dieselbil

4 inlägg 0 nya
Beg dieselbil

Hej! Nu när föräldraledigheten är över och jag ska återgå till arbete behövs inköp av en till bil i familjen. Nu är frågan. Vågar man köpa en beg diesel med euro 5? Eller ska man hosta upp 40-50 000 för att införskaffa en euro 6.
Tror ni skatten kommer höjas ytterligare inom en snarframtid?
Eller inser politikerna att drygt halva bilflottan i Sverige kommer drabbas på ett eller annat sätt...

Hur skall man tolka det du skrev - tror du att du får en dieselbil med Euro 6 för 40--50.000 kr ? Lycka till i så fall.
Skatten kommer att höjas - så långt är det klart. Sen kanske det kommer flera skattehöjningar på "skitiga" bilar men det vet nog ingen här nåt om ännu.
Vet inte var du fått "drygt halva bilflottan" ifrån och vad du menar med "drabbas" men när det gäller beslutade skattehöjningar så är det nog närapå hela personbils-flottan som drabbas - om än inte speciellt hårt trots allt - i alla fall för bilar som redan är i trafik.

Pi, "Eller ska man hosta upp 40-50 000 för att införskaffa en euro 6."
Förmodligen menar TS att det ska vara utöver vad en euro 5 kostar.
Jag tror inte att det drabbar de som är i trafik så mycket, se till att du får så bra bil som möjligt till vad du får betala, kan du hitta ett bra ex med euro 6är det givetvis en fördel, men att betala 40-50000 extra för att spara skattepengar tror jag är dumt.
En annan sak är ju hotet att inga dieselbilar under euro 6 ska få köras in i vissa städer.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

[quote=Pi]Hur skall man tolka det du skrev - tror du att du får en dieselbil med Euro 6 för 40--50.000 kr ? Lycka till i så fall.

Gick lite fort när jag skrev på ipaden, men så klart kollat runt lite och euro 6 säljs för ca 40-50 000 mer än motsvarande bil i euro 5.

Så frågan är hur man ska tänka, skatten i nya förslaget är ju ingen störreskillnad för bilar.
Men förslaget till att förbjuda diesel i städer kan ju drabba klart värre med euro 5 om man kollar på förslagen i europeiska städer..

Men vad miljöpartiet vill göra mer än att förbjuda alla bilar e väl oklart ;)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.