Audi Allroad 3.0 -16

12 inlägg 0 nya
Audi Allroad 3.0 -16

Jag skall byta min V70. Nu funderar jag på en A6 Allroad 2016 eller senare. Jag har hört ett rykte om att 3 liters dieseln har stora problem. Tydligen också på de senaste modellerna. Det finns ett rykte som säger att motorras (kamkedjor och kamaxlar) kan uppträda på nästan helt nya bilar med mindre än 2000 mil på mätaren. Ligger det någon sanning i de här ryktena?

Har du kollat på Nordic Audi? Tror att det forumet har betydligt bättre koll än Vi Bilägares som nog inte är stereostypen för denna typ av motor/bilkombination.

Jag har tittat runt lite där. Svårt att få greppet i.o.m. att det är så många märkesfanatiker på ett märkesforum.
Här kan jag tänka mig att bilden är mer nyanserad.

Märkesforum ger nog bättre helhetsbild. Även märkesfantaster kan ge besk kritik om dom inte är nöjda likväl som lovord. Om inte annat så går det att lista ut typfel relativt enkelt.

Jag tror som L west, så länge det handlar om mekaniska defekter som defacto har inträffat så är det nog relativt raka bud vad respektive ägare råkat utför. När det gäller kvalitetskänsla, komfort, design osv. så är nog bilden mer nyanserad när man läser på entusiastforum. Ofta så söker man ju sig till olika forum där ägarna delar intresse för samma modell när man får problem. Så där är nog enklare att hitta problemfel på bilarna än på vi bilägare.

Jag har läst om det på nått forum, då var det vad jag uppfattade en bilmekaniker på en VAG verkstad.
Då handlade det dock om V6an i VWs pickup, problemet var nerslitna kamaxlar, och senaste generationen av motorn.

Den motorn är en synnerligen trevlig motor. Går silkeslent, relativt billigt och har ett skönt ljud på lite högre varv.
Och på en så ny bil har du ju motorgaranti.
Då är det nog större risk att ev få fel på nivåregleringen.
Bara att slå till, en helt annan dimension i gångkultur och komfort jämfört med en Volvo V70

A6 Allroad är en fantastisk bil, bara att slå till!!!

Nu har jag googlat en del och det verkar som att den senaste versionen 218 o 272 Hk har någon form av problem.
Hur många som drabbats är det svårt att få grepp om.

Jag kör själv en A6 Allroad 218hk -16. Har du frågor är det bara att hojta till.
6000 mil hittills utan problem. Trimma inte, serva på märkesverkstad och följ serviceintervallerna så är du säker oavsett vad som kan tänkas hända.
Jag vågar inte ens gissa på hur många bilar som rullar med nämnda motor, men många är det så det är svårt att få någon statistisk relevans av inlägg på ett forum. Ingen jag känner har drabbats iaf.

Ja, egentligen är det ju bara statistik som säger något. Alla motormodeller kommer att ha exemplar som fallerar, men huruvida det är ovanligt många vet nog bara Audi själva i det här läget då de nog inte delar med sig av siffrorna.

Min VD har kört 16000 mil med sin förra årsmodell 15. När det var dags för byte frågade jag vad han skulle ha som nästa tjänstebil. Han svarade: Beställ en exakt likadan. Måste väl vara ett gott betyg?

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.