Alternativt bilval

35 inlägg 0 nya
Alternativt bilval

Alltså här hoppas jag att det kommer en intressant och relevant fråga: OM ert favoritbilmärke skulle försvinna från jordens yta vilket skulle vara ert bilval då? Ni får välja tre märken. Jag visar uppställningen / rangordningen och börjar med mig själv. Pajkastning, översittarfasoner och struntprat hoppas jag att alla avhåller sig ifrån i denna tråd. Dock får man gärna motivera sitt bilval, se nedan.

Jag har kört flera bilmärken under mina 38 års bilägande tex Ford, VW, Opel, Toyota, Mazda och Saab förutom min Audi som jag kör sedan 2018 som dessutom är min tredje Audi i följd sedan 2006.

Kör idag: Audi

Alternativt bilval: Mercedes, Volvo eller VW där förstahandsvalet är Mercedes eftersom de har klimatsmart dieselhybridmotor.

Har inget favoritmärke så det blir Tesla, Volvo, Mazda

Eftersom att jag alltid vill kliva in i en varm och komfortabel bil med räckvidd så blir valet tesla.

Och Eftersom jag inte får välja octavia så på andra o tredje platts blir det en annan snål och komfortabel bil med bränslevärmare.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Junkers och mso:
Jag tänkte av någon outgrundlig anledning tyvärr inte på Teslan så i mitt fall kommer faktiskt också Tesla som förstahandsval och Mercedes samt Volvo därefter så Mazdan måste tas bort från listan eftersom det är maximalt tre bilar som ska utkristalliseras i min tråd.

Tack, Junkers och mso!

Hoppla i valet av Tesla blir det en modell "X" eftersom jag är svag för SUVAar även om jag rent estetiskt gillar modell "S" bättre. Modell "3" är jag lite skeptisk mot eftersom lacken håller inte som det var tänkt men det är såklart en barnsjukdom som Tesla säkert löser inom kort.

Kör BMW. För min del skulle det bli:

- Porsche
- Volvo (de nya SPA modellerna)
- Tesla?

"Om skulle" är väl bra nära.
Men om man uteslutande räknar helt nya bilar så, Mazda, baserat på väldigt likartad konstruktion och resultat i krocksäkerhet.
Vissa designdetaljer är ingen höjdare dock.

Bara man kunde byta namn, ett av bilväldens minst melodiska namn.
Masamune eller Tokugawa har i varje fall bättre innebörd.

KIA ?.

N-iklas, om det är japanska som gäller tycker jag det vore bättre så här: "Mushiro sabadesuga, operuda wa arimasen!"

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

En Alfa kanske, finns ju med bakhjulsdrift nu mera.

Bilmärke är irrelevant för mig även om jag förstås har fördomar som alla andra och inte gärna sätter mig i vad som helst, men något favoritmärke har jag inte. Jag köper mer på de egenskaper som matchar mina behov. Känner att nästa bil bör bli en elbil men kan ännu inte säga vilka märken som verkligen blir vinnare på några års sikt. Ser man till investeringsbudgetar så verkar VW vara den som storsatsar så jag kan tänka mig att mitt nästa köp blir en ID-modell eller möjligen en AUDI. Kan även bli en EQ-modell.

Elon Musk: Aliens built the pyramids obv

"Jag köper mer på de egenskaper som matchar mina behov."
Exakt...
Men vad gör man när bara ett märke uppfyller dessa behov?
Kontaktar de övriga tillverkarna och ber dem bygga om sina bilar?
Vilket de självklart med glädje gör...?

Sedan hörs ju argumentet att man "inte har rätt" att hysa så avvikande behov och bör anpassa sig till att ha samma behov som de flesta andra.

Jaha, trevligt, trevligt...

Utifrån att vi lever i en marknadsekonomi så kommer de produkter ut på marknaden som marknaden vill ha.
Om en majoritet av bilköparna ville ha rosa trehjulingar så skulle alla tillverkarna ha sådana. Just nu är trenden SUV och då har alla tillverkare som vill hålla kvar sin plats på marknaden det. De som står utan elektrifiering kommer att tappa marknadsandelar när nu ökningen där är tydlig.
Om ingen bil på marknaden uppfyller alla ens krav och önskemål så beror det på att inte tillräckligt många efterfrågar det eller att det inte finns ekonomisk bärighet med dessa egenskaper.

*Robban

Mina behov är ju mer eller mindre specifika. Regnar det ute och jag behöver transportera mig så är behovet att bilen har ett tak. Så behovet varierar men jag har fått bestämma att det är vettigt att bilen har ett fast tak även om det hade varit trevligt att fälla det 1-2 dagar per år. Så den valda modellen man köper utgör alltid någon slags prioritering och därmed kompromiss. Har svårt att tänka mig Den Perfekta Bilen som svarar mot exakt alla tänkbara behov.

Elon Musk: Aliens built the pyramids obv

pinjong wrote:
Har svårt att tänka mig Den Perfekta Bilen som svarar mot exakt alla tänkbara behov.

Jo, den finns och heter Skoda Octavia 1.0 TSI :-). Bara vi andra som inte sett ljuset ännu.

Rikard wrote:
En Alfa kanske, finns ju med bakhjulsdrift nu mera.

Har också tänkt på Alfa, men efter att ha kört både Giulia och nya Volvo V60 direkt efter varann så kom jag fram till att jag faktiskt föredrog Volvon. Styrningen var dock bättre i Alfan.

Har inte kört någon nyare alfa, men känslan är att standardmodellerna inte är något att hänga i julgranen direkt. Giulia är rätt snygg men det är nog enda anledningen att köpa en sådan.

Finns många fler anledningar till att köpa en Giulia än att den är snygg.

Köregenskapsmässigt så finns det massvis med anledningar till att köpa Alfa Giulia. Dock tycker jag den brister lite när det gäller fjädrings- och sittkomfort. Även om det kanske är att svära i kyrkan lite så upplevde jag Volvo V60 som en bättre helhet än Alfan.

Min fördom säger lite det som skodaägare är inne på. Om man inte bryr sig om utseendet så är inte bilen så speciell, och det finns nog bättre helheter. Men utseende och känsla är ju inte oviktigt så skulle kanske kunna köpa en av bara de anledningarna.

Alfa är faktiskt riktigt trevliga bilar. På det glada 80 talet hade jag en röd Alfa Romeo Spider. Det var tider det!

Jag har inget direkt favoritmärke även om jag kört mycket franskt, men har haft många fabrikat genom åren.

Mercedes kunde varit en kandidat, men de nya är ju så fula baktill!
BMW har också tappat i design, men ryckt upp sig efter Bangle-perioden.
Audi - nej, lockar inte.
Volvo - lockar inte.
Asiatiskt: *gäsp*

Alfa - ja, varför inte?

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.