WV Transporter 1994 bensin

4 inlägg 0 nya
WV Transporter 1994 bensin

Hej, jag har en äldre WV transporter som krånglar med motorn. Håller jag lite varv på motorn håller den sig fungerande men släpper jag gasen helt och låter den gå lite på tomgång börjar den blurra och misstända, känns som den baktänder och den står och puttrar illa. Försöker man då gasa så bara blurrar den och går inte att få upp i varv knappt men efter mycket försiktigt gasande och jag får upp den typ i 4-5000 varv så börjar den gå som vanligt igen men samma sak händer om jag sedan inte håller den uppe i lite varv. Förra ägaren bytte till biltemas fördelare och rotor, jag bytte till mekonomens efter det för att försäkra mig om att det inte var biltemas grejer som inte fungerade. Det hjälpte dock inte så frågan är vad det då är för fel på bilen? Jag är fast besluten om att försöka laga bilen själv men detta kan jag väldigt lite om. Vad är det för fel?

Tjuvluft? Sotar den på tomgång så är det antagligen tjuvluft i insugningssystemet.

Om det är ojämn tomgång som skakar motor än högre varv går bra som jag har haft fd en Volvo 245 - 92 B230F var insugningspackning är spruckit och verkstad byte mot ny insugningspackning och gick jämn tomgång.

Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Byt Luftmassemätare. Finns billiga på eBay.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.