VW Hackande motor vid kallstart

3 inlägg 0 nya
VW Hackande motor vid kallstart

Äger en passat 2010, tsi 1.4 rullat 12000. Noga servad. Gas/bensin hybrid.

Jag har ett problem när bilen kallstartas efter att ha stått en hel natt, 6 timmar+, inte annars. Motorn hackar och hugger i ca 30 sekunder efter uppstart. Därefter går motorn som den ska men innan det låter det väldigt orosamt. Problemet har varat i ca 6 månader och jag tror inte det har förvärrats.

Jag har filmat scenariot
https://youtu.be/-uBBSnFkNWw

Hade bilen inlämnad på en bds verkstad precis för service och jag bad dem kolla på detta. De prövade med bränsleinsats samt att byta ut ena lambdasonden. Detta gjorde ingen skillnad. Bilen ger inte heller några felkoder under händelseförloppet.

BDS verkstaden hade ingen aning om vad det kan va för fel.

Har tänkt lämna in på felsökning till Möllerbil men skulle gärna forska lite själv innan och se om nån av er har någon bra gissning.

I höstas bytte Möllerbil ut en vattenpump till motorn som pissade vatten.. Vet inte om det kan ha med det att göra. Detta problem uppstod i vintras.

Tack på förhand

Är inte 100% men tror att denna bilen alltid startar på bensin. Tänker att om det spelar roll om det är Gas eller Bensin den körs på, men det bör inte göra någon skillnad i startögonblicket.
VI har några VW mek på forumet som säkert har mer input...

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Det stämmer. Bilen startar alltid på bensin fram till motorn är varm nog, därefter går den automatiskt över till gas.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.