Volvo V40 -15, hjälp med "demontering"

8 inlägg 0 nya
Volvo V40 -15, hjälp med "demontering"

Hej!
Jag har börjat på att ljuddämpa min bil för att bli av med allt extra vägbuller som kom med mina nya 18" fälgar. Jag har redan monterat dämpmaterial på plåten under huven och bakom dörrfodret på framdörrarna. Utopin är att även komma in i hjulhusen, torpedväggen och under golvmattan men jag har tyvärr ingen aning om hur jag kommer åt dessa utrymmen utan att förstöra något.

Någon som har erfarenhet av bland annat att montera bort skyddet i hjulhuset och golvmattan i en nyare V40 eller vet vart man kan hitta monteringsmanual eller dylikt?

Tack för hjälpen!

Sorry - ingen kunskap men kommer ihåg att ViB försökte dämpa ljudet i några bilar på diverse olika sätt för några år sedan men effekten var tyvärr minimal.

Jaså? Den artikeln måste jag läsa.
Jag gick också in med den tanken - köpte mig en liten pack från lokala billjudsbutiken och bannemig så tycker jag mig att motorljudet blivit stummare och dörrarna vibrerar inte som de gjorde förut, samt att ljudbilden blivit lite bättre men det är ju säkert för att jag passade på att fixa ordentligt vid högtalarna.
Antingen det eller så är det bara en psykisk uppgradering.

Det är bra många år sen nu men man gjorde dels egna jobb med mattor m m men lämnade även in bilar till firmor som hade nån form av ljuddämpnings-lösning. Om jag skulle gissa så är det typ 5--10 år sedan - men detta är högst osäkert.

Väldigt stor del av ditt ljud kommer via hjulupphängningen som blir ett stomljud i karossen. 18" hjälper inte detta till något bättre. Det är tyvärr svårt att göra något åt.

*Robban

Det finns tyvärr (?) bara ett sätt att bli av med vägbullret. Ta bort 18-tummarna med omslutande "lakritsremmar," och sätt dit standardfälgar med standarddäck. Men vill du absolut vara fin, så får du väl fortsätta att lida pin...

Mer gummi är självklart bättre,som en sko utan såle blir det ont i "fästet". Frågar Du en fordonstekniker,så är det knapoast att det även ser bra ut

Bara lida sen ser det sällan "cool" ut då lidandet syntes av dom som vet bilar.Däcken har även mycket lägre tolarans imot dårliga vägar,hård bromsning,punkteringar osv.sen børjar allt att "rattla" efter ett tag.
Lycka till!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.