Vilken styrservoolja till Toyota Yaris Verso -02? Eller annat mer avancerat fel?

2 inlägg 0 nya
Vilken styrservoolja till Toyota Yaris Verso -02? Eller annat mer avancerat fel?

Någon som vet vad man kan hälla i för styrservoolja till en Toyota Yaris Verso -02? I instruktionsboken står det "Automatväxelolja Dexpron II eller Dexpron III" men eftersom jag bor på landet och har långt till närmaste Toyotahandlare så får jag försöka hitta någon likvärdig olja.

Följande har hänt... för några veckor sedan började det "gnissla" under motorhuven. Trodde först att det var fläktremmen som gav ifrån sig oljud. Men det lät mer som ett lager. Och så plötsligt igår så slutade styrservon att fungera. Lyfte på huven när jag kom hem igår och konstaterade att både remmarna var hela och fina. Passade på att lyfta på locket till oljeburken till styrservon och den var snustorr!??

Så vad kan ha hänt? Räcker det att slå i lite styrservoolja eller är det styrservon som har gått torr och lagt av?

Ska ärligt erkänna rakt av att jag är TOTALT okunnig på bilar. Brukar inte ha några större problem på mina bilar och detta kom som en ovälkommen överraskning när vi snart är inne i semestertider.

Tror du att det bara är att slå in styrservoolja och så är allt frid och fröjd eller är det styrservon som gått torr och lagt av för gått?

Njut av sommaren. Om knappt två veckor vänder det och vi går mot mörkare tider igen!

De som säger att lycka inte kan köpas för pengar... har aldrig ägt en SAAB. Det perfekta förvaringsfodralet/boxen för 2.5" och 3.5" hårddiskar: http://deltaco.elektronikfreak.com

Du bör ha ett läckage, servoolja förbrukas inte. Äldre servosystem var väldigt förlåtande, hällde man i olja så funkade de igen. Men har det gått för långt kan nått tagit skada. Olja finns överallt där olja säljs, vilken Dexron ll el lll du använde saknar betydelse, det är alltså olja till automatlådor.
Häll i och vrid ratten mellan ändlägena för att lufta ut systemet.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.