Vad är det för slang/kabel som brunnit?

2 inlägg 0 nya
Vad är det för slang/kabel som brunnit?

Hejsan. Hittade denna trasiga slangen när jag meka lite med bilen.. bilen är en Ford focus st 2007.

Bilen har fått felkod p2626 och den är svårstartad ibland även om motorn är varm, det ryker extremt mycket från avgasystemet vid start och slutar efter ett tag. Bilen går ryckigt och dricker extremt mycket soppa, jag trodde detta var för jag haft problem med avgasröret tidigare och främre lambdasson är kass, så har beställt en ny. Har även läst att p2626 kan ges om en vakumslang är paj, är detta det? Isåfall till vad? Och vad händer om man kör med en sån trasig slang? Är rädd för jag bränt hela motorn. :/ snälla hjälp mig. Är ny inom bilvärlden och försöker googla o läsa på så mycket som möjligt men inte funnit några svar. Hoppas någon kan hjälpa mig :)

Bifogar med länk till bild;
https://m.imgur.com/bzATooY?r

Är det en Flexifuel-motor i bilen ? Har du nyligen bytt bränsleslag (E85 till bensin eller vice versa) ? När man gör dessa byten så MÅSTE du köra minst ca: 15 min eller ett par mil INNAN du slår av motorn - annars kan en del av de fenomen du beskriver uppkomma (felkoden vet jag dock inget om). Sen är det ju givetvis inte bra att ha trasiga vakuumslangar men det borde ju vara relativt enkelt avhjälpt.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.