Tjutande bränslepump

6 inlägg 0 nya
Tjutande bränslepump

Vi har en Skoda Yeti diesel som bekant delar mycket teknik med sina kusiner inom Volkswagen. Nu har bränslepumpen börjat tjuta vilket jag fick bekräftat vid ett besök hos återförsäljarens tekniker. Enligt honom är det känt och fler märken inom koncernen har råkat ut för samma problem. Om den nu havererar hur ställer sig då Volkswagen mot kostnaden som enligt uppgift hamnar på 8000-9000 tusen kronor.

Jag måste tydligen skriva nåt här för att kunna skicka in...Med vänlig hälsning
Kalle

Antar att du avser hur Skoda ställer sig... Och det lär bero på bilens ålder, hur långt den gått samt om den servats på märkesverkstad eller inte. Enklast är väl att åka in till Skoda och fråga. Vill inte Skoda ta på sig detta så kan ju ev maskinskadeförsäkringen gå in om inte bilen är alltför gammal och gått alltför långt. Men då lär du väl få vänta till pumpen gett upp skulle jag tro.

Det påstås att man kan ha i en deciliter tvåtaktsolja i dieseln så får den lite extra smörjning och kanske tystna i bästa fall

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

finns inga nybilsgaranti garantier så är det väl att betala för att få en ny pump installerad. Köps troligen billigast från någon Tysk websida och monteras lämpligen av en billig verkstad om man inte kan det själv. Är väl att betrakta som en helt vanlig slitdel.

3.700 för hel armatur och 4000 för byte hade nån betalat på en Volvo V40.
Jag köpte lös pump för 700 och bytte den själv på en kvart.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.