Tankat etanol i diesel

10 inlägg 0 nya
Tankat etanol i diesel

Hej. Det är så att jag råkade tanka lite etanol i en dieselmotor, när jag då märkte att jag hade tagit etanolpumpen så slog jag av och tankade då fulltank diesel. När jag tankade klart så startade jag motorn och körde iväg... jag märkte då efter ca 300m att motorn började knacka och att den inte svarade på gasen. Jag slangade då ur tanken och kvar var det ca 2liter etanol/diesel blandning som jag sedan spädde ut med fulltank diesel + en flaska dieseltillsats. Motorn fungerade då utmärkt och låter normalt samt accelererar bra när motorn är kall. Men så fort motorn börjar bli varm så börjar den accelerera långsammare samt så sjunker den i hastighet och om jag då stänger av motorn och sätter på den igen (när den är varm) så svarar den inte alls på gasen utan jag måste hålla in gasen i botten för att den ska börja ta.
Så jag undrar ifall om det finns någon kunnig som vet vad som kan ha gått sönder eller behöver bytas. Tacksam för svar

Om det var en Fiat Uno så går den att tanka med vilket bränsle som helst. Alla munstycken passar i tankhålet.

6.15

;-)
Ja tyvärr allt fler misstänkta nystarter senaste veckorna...

En Fiat Uno går på vilken soppa som helst, så det är bara att köra.

Vad jag har hört kan det gå riktigt riktigt illa om man tankar fel bränsle i en dieselmotor eftersom bränslepumpen, spridare mm skär med metallrester i bränslesystem o motor blir resultatet. Råkar man däremot tanka diesel i en bensinmotor blir skadorna inte lika jobbiga. Jag tror att vissa förs.bolag reparerar feltankningar på maskinskadeförsäkringen. Hoppas innerligt att det ordnar sig för dig ;o )

Äldre dieselbilar från slutet av 2000 har tyvärr ofta ett jättestort påfyllnadsrör dvs utan den strypning som alla bensinbilar med katalysator har haft sedan slutet på 1980 talet.

Apropå inlägget så har jag klarar av manövern att fylla dieseltanken med E85.
Det var 2009, fyllde nästan hela tanken, andra tankningen, på min nya Audi A4, 2,7tdi med E85. Men det var mobiltelefonens fel, då jag pratade i den och var van att fylla SAABen med E85. Nått kändes fel och Jävlar, fel soppa. Värsta var att jag först kört fram till dieselpumpen men backade tillbaks till E85 då jag tydligen kört fel. Jävla mobiltelefoner.
Men jag fick lift av bärgaren till stationen och fick ta tåget hem medans bilen åkte till verkstad för magpumpning.
Men det var en skröna från forna tider :)
Hämtade den fullt friska bilen 15 mil hemifrån veckan därpå.
Men med en Uno hade det troligen funkat att bara köra vidare......

Varför tjafsar ni hela tiden om Uno och Fiat Uno??? Försök att vara lite schysst seriösa och hjälp till istället!

Har man råkat tanka fel ska man helst inte ens starta bilen utan bogsera den till verkstaden och byta bränslesort i annat fall kan det i värsta fall sluta illa. Enda rådet är att inte köra med bilen förrän en verkstad har undersökt den.

Har du redan skadat motorn, hjälper det inte att köra vidare. Lämna in den på en verkstad och beskriv vad du har gjort.

De fåniga användare som dillar om Fiat Uno, kan du gärna få anmäla till moderatorer men det finns nog inte någon här.

Håller med ;;Låg;; troligtvis kärvningar i spridare i bästa fall, måste kollas på verkstad

hans.antnas

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.