Ta bort xenonljus

3 inlägg 0 nya
Ta bort xenonljus

En bekant har en närmare 20 år gammal Volvo V40 med xenonljus. Ljushöjdregleringen har gett upp så det lär bli jag som försöka reda ut eländet. Reservdelar går säkert att finna trots att en så gammal bil måste vara ovanlig med xenonljus. Att byta från halogen till xenon är ju snudd på omöjligt om man vill vara laglig MEN om behov uppstår - Hur skulle det funka om man byter till vanliga H7-lyktor på bilen? Blir det lagligt? Kommer bilen att varna för trasiga lyktor? Just nu varnar inte bilen för någonting trots att lyktorna slokar. Någon som har koll?

Varför byta? Säkert bara räckvidsjusteringen på ena sidan bak som gett upp. Kör bekanten mycket med släp? Om inte och ljuset står bra så hade jag nog struntat i det. Inget man kollar på besiktningen.

Det behöver väl inte vara så svårt att fixa ljushöjdsregleringen till en så vanlig bil, måste finnas gott om beg. delar.
Att byta ner sig till ett sunkigt halogenljus verkar inte bli roligt.
Men om det är lagligt beror väl på typgodkännandet?

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.