Resa med vänstertrafik

7 inlägg 0 nya
Resa med vänstertrafik

Hej,
Jag skall resa till England med min Nissan Qq som har ledstrålkastare, hur gör jag för att inte blända mötande trafikanter.
Per Erik

Vad står det i ägarmanualen/instruktionsboken om vänstertrafik?
Vissa modeller är konstruerade för att inte blända varken i höger- eller vänstertrafik, plus att Qashqai byggs i England.

Power to the people

Som föregående. Jag kan ändra i menyn på vår Volvo så bilen anpassar ljuset efter fel sida.

Jag går in i menyn på skodan och klickar i rutan för vänstertrafik och ljusbilden ändras automatiskt.
Har du LED borde det vara likadant för dig.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Hej,
Jag trodde det fanns en omställning i menyn på min Quashqai, så jag frågade när jag hade service hos min Nissan återförsäljare, svaret jag fick var att byta strålkastare. Jag ringde Nissan Sverige, där fick jag inte någon hjälp, de visste inget, Jag har sett på nätet att det finns några klisterlappar som kallas "light deflector" är det någon som vet om det finns att få tag i i Sverige och om de funkar på LED.
Per Erik

Ställ dig mot en vägg, en liten bit ifrån. Tänd halvljuset. Sätt eltejp så du maskerar bort den bit som lyser upp åt höger. Löst. :-p

Det du kan göra är att sänka ljusbilden neråt så den inte når så långt fram.
Alternativt köra med varselljus.
Dag körning är enklare än kvälls/natt körning.

Detta är vad motormännen och turistinformation rekommenderar som enklast.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.