Rasslane ljud från hjul/bromsok?

7 inlägg 0 nya
Rasslane ljud från hjul/bromsok?

Hej! Har börjat rassla vänster fram under min bil. Har en 745 för närvarande. Ljudet försvinner när man bromsar. Kan även tillägga att inbromsningen ofta är hackig alltså inte så mjuk. Skulle själv tro att det är dags att byta bromsbelägg. men vad tror ni det kan vara ?

Du kan ju alltid kolla om det är dags att byta belägg eller skivor och belägg. Känns lite onödigt att gissa här inne, hur skicket är på din bil, som du har tillgång till.

Tror beläggen är helt slut

Dåliga bromsbelägg brukar snarare låta när man bromsar och inte tystna då. Jag har haft någon bil där dåligt hjullager gav beteendet som beskrivs. Bromsen "rätar upp" hjulet så det avlastar lagret en smula.

L. Mäkinen
Du kan ha rätt med....
Det som talar emot mig är att det tystnar vid bromsning men var med om liknande när "slitbanan" släppt från bromsklossen....
AlbinE blir det "tyst" när du bromsar? Eller hörs det ett lite skrapande ljud när du bromsar?
Hjullager är lätt att kolla...lyft upp bilen så hjulet rullar fritt och känns det glapp när du pressar ena handen kl 12 och den andra kl 6 fram och tillbaka och det glappar är det med säkerhet hjullager....(kan i värsta fall va hjullager även om det ej känns glapp.)

ska kolla upp det om någon dag men kan även tillägga att ljudet låter fortare ju fortare man kör. Låter fan som ett ånglok. Känns som något med bromsarna?

Äsch. Kör vidare du. Inte behöver du kolla upp det där på en gång. Kan ju inte bli särskilt farligt, att fortsätta köra om det är fel på bromsarna... Boka en tid för kontroll av vad det kan vara, när du ska sätta på vinterdäck i höst du.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.