Problem med VW

4 inlägg 0 nya
Problem med VW

Jag har stött på lite problem med VW. Jag har en VW golf diesel som fått en mjukvaruuppdateringen för utsläppen. Några månader efter uppdateringen började bilen strula. Glödtrådslampan började blinka och bilen gick ner i nån form av felsäkertläge. Verkstaden konstaterade då att det var EGR-kylaren. Så denna böts ut och det togs som ett så kallat "goodwill will" ärende av VW. Men i princip direkt efter detta byte började jag höra ett visslade ljud från motorn vid gaspådrag och -avslag, samt ett pysande vid högre varv. Vid kortare färder kunde jag även känna en lukt som påminde lite om tändvätska. Mindre än två veckor efter reparationen så började Glödtrådslampan blinka igen och bilen går i felsäkertläge, precis som tidigare. VW konstaterar nu att det är laddtrycksdosan till turbon som troligen glappar, vilket tydligen innebär att hela grenröret måste bytas. Man säger även att detta inte har något alls med mjukvaruuppdateringen att göra och att det ej heller kan bero på bytet av EGR-kylaren. Jag är ju lite skeptisk till att problemen inte skulle vara relaterade men har inte tillräckligt med kunskap för att kunna ifrågasätta på ett konstruktivt sätt. Finns det nån som har lite tips om hur jag kan driva detta vidare?

Trasten?

Vilken motor är det?
Du kan ju även ringa eller begära ut loggarna med felkoder.
Kan ju vara intressant och se om det är en annan kod denna gång.
Koden gör det även möjligt att kolla på forum, något vissa verkstäder aldrig gör.
Ibland hittar man mekaniker som älskar att finna bra lösningar på problem, ibland så springer man på folk helt utan problemlösnings DNA.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Mitt råd skulle vara att försöka byta in bilen till en euro 6 diesel medans det går.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.