Passat Variant 2003 bakluckan i baklås akut!

4 inlägg 0 nya
Passat Variant 2003 bakluckan i baklås akut!

Hej, har inte kollat forumet efter samma topic men det är lite akut och behöver hjälp med ovan nämnda modell.

Har avresa från camping imorgon och bakluckan har hamnat i nåt slags baklås. Handtaget på bakluckan + dess tillhörande motor för bakluckelåset funkar (man hör det jobba). Bakluckan går att vicka på en aning, så den är varken helt stängd eller öppen.

Det finns en låscylinder man ska kunna öppna med rent mekaniskt men jag har provat alla lägen med den fysiska nyckeln men inget händer. Vet inte om tanken är att man ska vrida om nyckeln och trycka in låset, men det verkar inte fungera med att trycka.

Finns ingen mekanism för att låsa upp inifrån vad jag kan se (sånt finns väl bara på sedan-modeller?)

All hjälp uppskattas :)

Har googlat!

Låskistan är sannolikt kass och då är det utbyte som gäller. Eftersom ni är på camping, så har ni nog ganska säkert husvagn och därmed en dragkrok. Skaffa en shock-cord och dra ner backluckan med axeln för bakrutetorkaren och dragkroken. Tillfällig fix.

Passat Variant 2003 bakluckan i baklås akut!

Tack för svar. Bakluckan sitter fast i nedre läge, dvs typ stängd. Den går dock att vicka på lite grann. Körde 10 mil innan och tror inte det finns risk för att den öppnar sig under färd.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.