Orsaka skador på bälten och airbags genom rengöring.

2 inlägg 0 nya
Orsaka skador på bälten och airbags genom rengöring.

Hej!

Genomförde häromdagen en grovstädning av bilen där jag, dumt nog, använde mig av ett grovrengöringsmedel avsett för t.ex. offentliga duschlokaler och dylikt. Blandade givetvis detta medel onödigt starkt och blötte ner hela bilens interiör. Egentligen skall man efterskölja detta, men eftersom att detta är svårt i en bil så torkade jag bara med en blöt microfiberduk efteråt lite halvslarvigt. Tidigare har jag rengjort bilen med T-sprit och rengöringsservetter.

Både bältena och bältesspännet/dosan man sätter i bältet i samt bältesrullen fick detta medel samt T-sprit på/i sig. Efter ett tag har jag insett att detta kanske på något sätt försvagar fibrerna i bältena och/eller förstör/korroderar mekanismen för att knäppa fast bältet (dom har blivit mycket kärvare och krångligare på sistone) eller bältessträckaren. Även om denna totala nedblötning av bilens interiör med detta medel kan ha skadat kontakter eller dylikt relaterade till airbagsen eller bältessträckaren. Bilen i fråga är en Volvo S70 -00

Tack på förhand.

// Fredrik

Det är nog inte så allvarligt, när det våta har torkat är det nog som vanligt.
Om det kärvar i upprullningen kan du prova med att dra ut bältet helt och spraya med krypolja typ 5-56 el.likv. i mekanismen och samma i fästet.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.