Motorn startar inte och instrumentbrädans lampor blinkar allihop

7 inlägg 0 nya
Motorn startar inte och instrumentbrädans lampor blinkar allihop

Hej!

Idag körde jag till förskolan som vanligt, det är en kort tur. När jag sen skulle köra vidare startade inte bilen, motorn gick aldrig igång och det enda man hörde var att det lät som att det klickade. Instrumentbrädans alla lampor började sedan alla att blinka men ingenting hände mer.

Vad kan detta vara för fel? Någon på jobbet sa att det kan vara batteriet. Men skulle jag verkligen kunnat ha åkt till förskolan ens då...?

Det är en 8 år gammal ford focus.

Mvh Linda

Starten hemma kanske drog ur det sista ur batteriet och sen hann det inte laddas upp igen.

Batteriet är tveklöst hela problemet så köp ett nytt så går bilen fint igen.

Klickandet man hör vid ett dåligt batteri brukar vara solenoiden (elektromagneten) på startmotorn som inte orkar dra ordentligt.

Testa att ha halvljuset på när du försöker starta - släcks det så är det klart att batteriet inte orkar.

Verkar som sagt vara batteriet som är problemet, för jag känner igen symtomen. Är det ett batteri som suttit i bilen sedan den var ny och därmed är 8 år, kan det vara hög tid att köpa ett nytt.

Tack för er input!
Jag köpte nytt bilbatteri igår och nu funkar den igen. :-D

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.