Mazda cx5 motorproblem vid minusgrader? Årsmodell 2017

8 inlägg 0 nya
Mazda cx5 motorproblem vid minusgrader? Årsmodell 2017

Min Mazda cx5 gillar inte kallstarter vid många minusgrader. Bilen startar med går mycket dåligt med stora vibrationer. Motorn är orkeslös och verkar gå ned i felsäkert läge. Felet försvinner endast efter omstart av bilen. Har sett på forum i Kanada att flera bilägare klagar på samma problem.
Inga felkoder så på verkstaden är det ”inget fel på bilen”
Nu inför nästa vinter undrar jag - finns det fler cx 5 2017 ägare som har uppmärksammat samma problem?
I övrigt så är jag helnöjd med bilen. Kul och trevlig att köra.

Jag tycker att det låter som för tjock olja. Har den hydrauliska ventiltryckare?

Dokumentera genom att filma så kanske det är enklare för verkstan att hitta felet - om det är svårt att reproducera när bilen är på verkstan.

Pi wrote:
Dokumentera genom att filma så kanske det är enklare för verkstan att hitta felet - om det är svårt att reproducera när bilen är på verkstan.

Ja det är ju garanti på bilen och ditt tipps Pi att filma det i vinter och lämna sedan in den på verkstaden tills dom hittat felet och kräv lånebil.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Eller se ut en dag det blir kallt, ställ bilen där dagen innan så får de starta på morgonen efter.
Du kan ju även berätta på verkstaden att det kan vara fel utan felkoder. En dator har inte koll på allt. Ett exempel var en arbetakamrats bil. Den level rövare och varvade upp och ner oh hade sig. Kopplade in OBD där jag kan läsa av olika värden. Temperaturen på motorn var lite varierande från plus 40 (ganska nystartad) till minus 49! Så fort den hoppade till kallt fick motorn spel och varvade och när den gick upp så drog den ner varvet.

Hur 17 kan du vara helnöjd med en bil som hostar och fräser dvs ej går att köra i minusgrader? Nä, du ska naturligtvis lämna in bilen på en auktoriserad mazdaverkstad och KRÄVA att få den reparerad på mazdas bekostnad. Fri lånebil medan den står på verkstaden är ju en självklarhet att du ska ha med tanke på att bilen bara är ett enda år gammal.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Givetvis skall Mazda åtgärda detta utan kostnad och med lånebil under tiden men det kan ju underlätta för verkstan om man på nåt sätt dokumenterar hur den bär sig åt när detta uppträder.

Om man googlar så verkar det vara ganska vanligt fenomen med Mazdas högkompression-motorer. Bränsleblandningen fetas på ganska duktigt för att katten ska komma upp i temp fortare. Detta i kombination med hög kompression gör att motorn går illa. Man brukar minska förtändningen också under kallstartsförloppet för att flytta förbränningstakten så sent som möjligt så bränslet hinner knappt brinna klart innan avgasventilen öppnar.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.