Koppla ur defekt airbag på Mazda

8 inlägg 0 nya
Koppla ur defekt airbag på Mazda

Mazda har återkallat min Mazda 6 -07 för att byta ut airbagen, tydligen kan den spontanexplodera. Har fått tid om ett par veckor. Min fråga är nu om det finns risk för spontanexplosion om airbagen kopplas ur. Tanken är att sätta en bilbarnstol i fram och koppla ur airbag, löser det problemet med defekt airbag? Eller ska man vänta med att sätta dit bilbarnstol tills efter airbagen är utbytt/fixad.

Letarefterbil

Vänta skall du absolut göra. Placera barnstolen i baksätet om möjlighet finns.

Ska koppla ur airbagen på passagerarsidan, men lite osäker på vad exakt jag behöver görs. Räcker det att bara vrida om reglage, passager airbag till "off"? Eller måste den även fysiskt kopplas ur? En kille jag frågade snackade nämligen om att jag måste dra ut kablarna till airbagen och tejpa dem etc ..

Letarefterbil

Men vänta i två veckor. Vad är problemet?

Två veckor har ju dessutom redan gått, så problemet borde vara löst nu...

Airbagen är redan fixad, det jag undrar över nu var hur själva urkopplandet ska göras. Killen som fixa airbagen fick inte koppla ur den så han, men han så att jag skulle koppla ur sladdar etc.. dock finns ju ett reglage (onn/off) som man vrider om med nyckeln, räcker inte detta?

Letarefterbil

Finns tydligen fall där airbagen har löst ut trots att den varit "off" med nyckeln. Jag tror jag pyntade 500 spänn för att koppla ur den på min Toyota. Fick även ett intyg som jag enligt lag var tvungen att uppvisa för en köpare vid försäljning av bilen.

Jag har alltid nöjt mig med bara bilens egna urkoppling, om den set varit med nyckel, ett vred eller en knapp beroende på bilmodell. Enda bil jag kopplat ur "på riktigt" genom att lossa kablar m.m. var på min Corvette för där fanns ingen brytare.
Är man av den så pass nojjiga typen ska man nog på dem montera ur den helt och hållet så man inte har laddningen kvar alls. Personligen tror jag det är ganska safe med bara brytaren, hade olyckor med den skett i nån mängd hade aldrig de stora fabrikanterna nöjt sig med att erbjuda avstängning så. De hade kunnat åka dit så rejält om det var bristfälligt.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.