Hyundai i30, centrallåsproblem

4 inlägg 0 nya
Hyundai i30, centrallåsproblem

Hejsan!

Jag har en hyundai i30, 2008års modell. I somras slutade bilen blinka när man låste den, men kände man på alla dörrar och bagageluckan så var de låsta. Efter ytterligare ett tag började den tjuvlarma, den stod och larma hela nätterna. Det var ingen i närheten av bilen och den var låst, testade att låsa upp och låsa direkt igen och den var tyst ett tag (om man hade tur hela natten) innan den började låta igen. Emellanåt kunde den också blinka när man låste och fungera som vanligt. Lyckade aldrig hitta något samband med att jag öppnat någon viss dörr eller så när den inte ville blinka. Det slutade med att jag plockade ut säkringen för centrallåset så den alltid stod olåst.

En dag fick jag dock tummen ur och ringde en auktoriserad hyundaiverkstad. De kunde konstatera att bilen inte hade några fellarm/koder och den inte hade larmat den stunden dom hade den inne. Dom kunde dock inte svara på varför den inte blinkade när man låste, de smörjde alla dörrlås och det blev ingen skillnad. De kodade också om nyckel (varför kan man undra?!?!). Hela kalaset gick på några tusen och summa summarum betalade jag för att få några lås smörjda.

Tiden gick och jag testade att ha i säkringen vilket ledde till att den en sommarnatt hade stått och larmat och dragit ur batteriet. Då det var originalbatteriet i och det var lite trött sen innan bestämde jag mig för att byta ut det. Köpte ett nytt och bytte, vips, problemet försvann! Bilen blinkade så fint när man låste och jag var överlycklig.

Dock har problemet kommit tillbaka sen nån vecka (det funka alltså c:a ett halvår). Jag har inte hört att den står och larmar (peppa, peppa) men den blinkar inte när jag låser. Testade att öppna en dörr när den var olåst, kollade att displayen i bilen tändes, stängde dörren och den släcktes. Detta gjorde jag på samtliga dörrar så bilen fattar uppenbarligen att dörrarna är stängda, så dörrlåsen är det inte fel på (?). Bilen står lite utsatt dagtid så vill låsa den, men är inte sugen på att den ska larma dagarna i ända.

Känner mig lite maktlös? Har inte den minsta lust att lämna in den igen. Någon som har nån idé? Fick ett tips att den kunde finnas någon givare att motorhuven är stängd, kanske den som spökar? Vart sitter den isf? Någon som varit med om något liknande?

Eftersom ett nytt batteri löste problemet är min spontana tanke att batteriet åter börjar bli dåligt. Antingen är det något som drar tjuvström, eller kör du mycket korta sträckor? Testa att stödladda batteriet regelbundet och se om det löser problemet.

Har larmet en egen säkring? Kanske bättre ta ur den i så fall, så kan du fortfarande låsa bilen. Ifall det är larmet som drar ur batteriet...

Tack för svaret.

Hat tyvärr ingen möjlighet att stödladda batteriet (bor i lägenhet med dålig parkering). Finns det möjlighet att mäta om batteriet är dåligt? Jag har ca. 6,5mil till jobbet enkel väg, så känns inte som det borde vara det.

Hände dock lite intressanta saker i veckan. I tisdags när jag låste blinkade den helt plötsligt, dock var problemet inte löst, då den inte gjort det igen. Men sen på torsdag hann jag knappt mer än starta bilen innan motorlampan började lysa. Åkte till jobbet och hem, samt till jobbet dagen efter. Tänkte ställa av batteriet under några timmar i helgen så den tappade felkoden och se om det kom tillbaka. Men när jag startar och ska hem på fredag em så lyser inte motorlampan.

Kan det vara ett tecken på att batteriet är dåligt?

Om någon annan stöter på detta problem kan jag berätta att det är löst! Lämnade in bilen på rekond för några veckor sen och den har fungerat klockrent sen dess. Måste varit skit på nån givare eller liknande.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.