Golf -11 ESP lyser och bilen hackar. HJÄLP

18 inlägg 0 nya
Golf -11 ESP lyser och bilen hackar. HJÄLP

Jag har en Golf från 2011, bensindriven. Den har sedan snart ett år tillbaka krånglat. ESP-lampan kan plötsligt börja lysa samtidigt som bilen går ner i varv och hackar. Kör man snabbt går det inte att öka hastigheten, står man stilla går det inte att köra iväg. Det släpper helt plötsligt. Vad kan detta vara?

Vi bytte kylare i samband med att det började om detta har någon betydelse. Npgra kablar är bytta och verkstan tror på tändstiftet. Tyvärr har han inte svarat på några veckor. I väntan på svar hoppas vi att någon här kanske vet vad detta kan vara!

När bytte du tändstift senast, hur många mil sedan?

Jag fixade nyligen ett ESP-problem på en bil från samma fantastiska biltillverkare. Bilen varnade för fel i ESP- och ABS-systemen. Felkoden visade att bromsljuskontakten hade gått sönder. Det verkliga felet var att en bromsljusglödlampa hade pajat. Jag är inte säker på att detta nödvändigtvis måste vara ditt problem men jag skulle ha bytt eller plockat ur glödlamporna och sprayat infästningarna med någon fantastisk anti-rost-spray. Att ditt fel kommer och går kan betyda att du har taskig kontakt i till exempel en glödlampa.

Vi köpte den när den gått 7500 mil och nu har den gått det dubbla. Vi har inte bytt det så länge vi har haft den

Ska kolla det med glödlampan!

Har du aldrig bytt stiften???
Då lär dom vara helt slut vid det här laget. Har för mig att det är 8000mil eller 6 år på stiften. Så är det på min Opel och var samma på Yarisen. ”Glömde” oxå byta stiften på Opeln och kom på det när bilen gått ca 12000 mil och började bete sig konstigt, tappade orken helt plötsligt på låga varv.
Är ju bara att åka å köpa 4 nya å skruva dit. Är betydligt mer troligt än en trasig glödlampa.
Byta tändstift är ju ingen raketforskning, sök upp nån film på youtube som visar hur du skall göra om du inte redan kan det.

Det är nog bytt när det är service fick jag veta nu, och det var inte länge sen

Kan också tillägga att det alltid går bra så länge farthållaren används

Gissar att Golfen har tändstiftsbyte vid den "stora" servicen vid 6000 mil.

En ABS-givare eller bromsljuskontakten är mina tips

*Robban

Säker på att det är ESP-lampan? Den brukar som regel blinka. Finns något som man kalla för MIL-lampa, brukar se ut som en motorsymbol, eller så står det ”check engine” med gul text.

Det kommer upp Error ESP och flera olika lampor börjar lysa

Då borde du få en felkod från obd2 också. Den kan ge svar på om det är en trasig hjulgivare osv.

Nu är tändSPOLEN bytt och allt fungerar bra än så länge!

Linha, går bilen fortfarande bra? Upplevde exakt samma problem tidigare idag vid start av bilen golf -11

Har samma problem, stiften bytt ,tändkablar bytt men felet kvarstår, nu är en tändspole beställd. bara att hoppas att det är det som är felet.

ftfpegr wrote:
Har samma problem, stiften bytt ,tändkablar bytt men felet kvarstår, nu är en tändspole beställd. bara att hoppas att det är det som är felet.

Uppdatera gärna om huruvida det hjälpte eller ej, har min bil på felsökning nu, men de får inte fram några meddelanden då felet inte är konstant.

Sorry för sent svar, har inte fått notiser som innan!

Ja, den går fortfarande som den ska! Men jag tycker att man känner att den låter konstigt när man står still, som att den varvar nästan. Än har den inte lagt av igen i alla fall!

Har bytt spole och kört en vecka utan problem.bara att hålla tummarna

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.