Framhjuls lager Mitsubishi Lancer 2004

5 inlägg 0 nya
Framhjuls lager Mitsubishi Lancer 2004

Hade tänkt byta Hjullager på min Lancer men går bet på att få bort den gamla, hade även stora problem med låsringen vilken tydligen rostat fast, vet inte hur jag kan ta bort gamla lagret. Någon som har tips Mycket tacksam för förslag

Jag har inte meckat med någon sådan bil men ofta måste man upp med fjäderbenet på press bordet och 3- 10 ton är inte ovanligt för att presssa ur lagret på en äldre framhjulsdriven bil.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Ja, det måste pressas ur, slag mot hjulspindeln rekommenderas inte om ABS givaren sitter i den, ganska vanligt att den går sönder då.
Man måste vanligtvis också ha nån distans att lägga spindeln på, jag har en stor låda där jag med tiden samlat på mig div rörbitar, gamla lagerbanor mm för att kunna hitta nått i lämplig storlek.
Har ingen press själv, men brukar lösa det med en hydraulisk pelardomkraft och benställningen i stål till en bänkslipmaskin.

Höll på med det där i i fem timmar en gång för många år sedan, slutade med att verkstaden fick göra det, de tog 60:- för att plocka bort men det är 30 år sedan.

Tack för alla svar. Lagret är borta men givaren blev trasig, hur byter man den?

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.