BMW X3, vindrutespolaren fungerar inte

7 inlägg 0 nya
BMW X3, vindrutespolaren fungerar inte

Hej, Jag har en BMW X3 av 2013 årsmodel som har fått problem med vindrutespolaren. Vindrutespolaren har slutat att fungera och det beror på en konstruktionsfel på elkabel som sitter tillsammans med kabel för spolarvätskan. Kostnaden för att fixa detta är uppskattad 30000 till 40000 Kronor. BMW i Solna sökte "good will" från BMW men fick avslag. Jag tycker att det är mycket dåligt beslut från BMW att inte godkänna goodwill för att fixa detta på min bil som är bara 4 år gammal. Skall jag betala 30 till 40 tusen kronor för att fixa vindrutespolaren på min 4 år gamla BMW X3? Helt orimilgt! Har kört BMW hela mitt liv och hade funderat att byta till den nya modelen X3 som kommer ut i November, men tyvärr detta gjorde att jag kommer att gå till ett annat bilmärke.

BMW X3 vindrutespolaren fungerar inte

Jag antar att priset gäller byte kabelhärva. Åk till någon mindre verkstad och kolla om det går att kringgå problemet.

Även om du inte får goodwill av BMW borde väl du kunna ta detta på maskinskadeförsäkringen?

Du verkar tyvärr inte vara den enda som har drabbats: https://www.autopower.se/forum/topic.asp?id=288161

Kolla med konsumentvägledare om konsumentköplagen kan gå in. Trots att det gått mer än tre år så finns ibland chansen.
Och dra det med plus och skvallerblaskorna.

Som sagt, detta borde gå att ta på maskinskadan, läst om någon på autopower.se som fått detta på maskinskadan när BMW nekade Goodwill. Om nu inte TS bil gått mer än 12000 mil förstås.

BMW har haft problem med denna kabelhärvan ända tillbaks till E28-modellen i slutet på 80-talet och tydligen inte gjort något åt det ännu. Kablarna nöttes av förr och det blev kortslutningar och annat som spökade.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.