Vi Bilägares forum

Audi A6 C7 3.0 Diesel skakar vid växling!!

Audi A6 C7 3.0 Diesel skakar vid växling!!

Tjena!
Har en Audi A6 C7 med automatlåda, som under en rätt så lång period har skakat till vid en del växlingar, det sker inte hela tiden, men det uppstår nästan dagligen.
Är lite skrajsen att det kan vara något fel på växellådan…
Och nu på senaste tiden har det uppstått något konstigt ljud vid växlingarna oxå, kan dock inte riktigt avgöra om det är växellådan som låter, låter som att det är något plast liknande ljud som slår i någonstans. (Kan ju vara vad som helst egentligen).
Bilen hoppar aldrig ur växlar som brukar generellt vara ett problem när växellådan har gjort sitt,  och jag har inte heller någon läckage vid lådan.
Min fråga är, tror ni problemet kan lösa sig genom att byta växellåds olja? Eller kan det vara något maskinellt fel?
Skulle uppskatta svar rätt så snart, eftersom det ändå kan bli mycket pengar det kan röra sig om, om lådan skiter sig helt så att säga.

Uppdaterat: 2023-03-02 23:14

Kommentarer

Hur långt har bilen gått sedan senaste oljebytet i lådan?
Det bör göras minst var 8000e mil och lådan bör ”tvättas” i samband med bytet.
Vissa verkstäder har utrustning för detta, men en del byter bara olja och då blir skiten kvar eftersom bara hälften av oljan byts.

Uppdaterat: 2023-03-11 18:37
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nisse:
Precis så ska man göra, låt renspola / tvätta automatlådan så brukar problemet lösas eller iaf bli betydligt bättre. Att inte byta automatoljan var 6000 till 8000:e mil brukar straffa sig självt.

https://bilbolaget.nu/erbjudanden/20932-2/

Uppdaterat: 2023-03-18 09:27