Vi Bilägares forum

Preem föredrar badwill

Preem föredrar badwill

Under Vasaloppsveckan bedrev Preem bemanningskampanj på normalt obemannad mack i Mora. Det innebar att kunder fick finna sig i att bli omsvärmade vid kortbetalning och tankning – nog så störande för korrekta åtgärder vid dessa betydelsefulla moment. Utan att bli alltför obelevad under ”kurtisen” försökte jag göra det jag skulle – vilket resulterade i att jag med avledd uppmärksamhet för första gången i mitt liv tog fel pumphandtag och tankade bensin i min dieselbil. Jag upptäckte misstaget när jag avslutade tankningen, rekvirerade bärgningshjälp genom M:s Väghjälp och fick sanering åtgärdad på hjälpsam verkstad.
Utan minsta tvekan var Preem-personalen delaktig i misstaget – f ö finns inget som normalt stör tankningsproceduren. Jag kontaktade Preems kundtjänst med fråga om de med hänsyn till omständigheterna kunde bidra till de kostnader jag ådragit mig p g a deras delaktighet. Nix – ingenting kunde förmå landets största bränsleföretag med en årsomsättning på ca 89 miljarder kr att delta i någon kostnad. Preem tar hellre badwill än sitt ansvar att hjälpa kunden med de kostnader de i hög grad bidragit till!
Jag påpekade samtidigt att det vore lämpligt att sära på pumphandtagen så mycket som möjligt för att reducera risken till misstag – nu sitter pumphandtagen samlade med knappt 1 dm mellanrum på ena sidan. Svaret blev att det inte finns några planer att ändra placeringen av handtagen – punkt och slut!

Uppdaterat: 2015-09-16 15:13

Kommentarer

Jag tycker att det är ganska fånigt att skylla på andra för att man själv bär sig klumpigt åt.
Och är man så disträ är det ju en billig försäkring att montera ett "Solo Dieselskydd" så slipper man den här risken.

Uppdaterat: 2015-04-08 16:03
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Denna story är i en klass för sig.
OM den nu är sann (vilket jag tvivlar på) så sitter den garanterat uppklistrad på preemsupportens "best of supportsamtal" tavla

Uppdaterat: 2015-04-08 17:49
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Nästa gång han tankar på en bemannad obemannad mack kanske han ska be dom tanka åt honom!

Uppdaterat: 2015-04-08 18:08

Nåja - alla kan vi bli distraherade ibland - i alla fall alla vi som inte är perfekta.

Uppdaterat: 2015-04-08 18:24

Helt riktigt, men att skylla egen dumhet på andra!
Det är dumt!

Uppdaterat: 2015-04-08 18:28
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Kanske det är dumt att skylla på andra men det var trots allt nån/några som störde så att han blev distraherad - om nu historien är sann. Och var det personal som representerade Preem så var det ju mindre lyckat. Dom kan ju i så fall vara rätt säker på att ha tappat en kund - oavsett om man själv gjorde misstaget.

Uppdaterat: 2015-04-08 18:32

Det var just det- om historien är sann!

Uppdaterat: 2015-04-08 19:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tillvaron är fylld av stöddiga och perfekta varelser som alltid vet bäst - oavsett man själv upplevt något eller närvarat! Om det enbart beror på dumhet eller klumpighet så finns det alltså inget här i världen som kan kallas distraherande faktorer - ? Är risken större eller obefintlig till misstag om du har en eller flera personer som pratar med dig eller på annat sätt avleder din uppmärksamhet? I vart fall inte för självgode saabnisse eller Gäsp - ni påverkas garanterat inte av några yttre omständigheter. Händelsen ÄR sann.

Uppdaterat: 2015-04-09 15:15

Vad gjorde personalen där egentligen? Man kunde ju faktiskt ha tankat åt kunderna istället för att bara prata med dom.

Uppdaterat: 2015-04-09 15:53

Preem behöver inte bry sig, mister de en kund står det tusen åter och pengarna flödar in.
Kolla bara matvarorna på Preem, de är dubbelt så dyra som vilket annat varuhus som helst. 1.5L coca kostar ca 30 kr där. Visst de måste vara lite dyrare då de inte köper in så stora kvantiteter men mer än dubbelt så dyra som andra affärer? Nä det tror jag inte det finns fog för.

Uppdaterat: 2015-04-09 16:29
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Gäsp skrev:

Min fokusering påverkas jämt av yttre omständigheter ... och gör ständigt små och ibland större misstag och fel ... Dock utan att skylla på andra.

Det är väl lite så dagens samhälle börjar bli. Kan man skylla på någon annan så gör man gärna det! Rent generellt!

Uppdaterat: 2015-04-09 17:04

Det är lätt att skratta åt andras misstag men vänta bara tills du gör det själv.
Jag har stor förståelse för Notariens misstag, har själv varit förskonad (hitintills...) men annan familjemedlem har drabbats. Ett telefonsamtal i ett viktigt ärende just som rätt handtag skulle väljas var nog. Och personen ifråga är inte virrig eller disträ, tvärtom mycket skärpt!
Till saken hör att vi har både bensin och dieselbilar i familjen så det gäller att tänka till varje gång, och aldrig svara i telefon eller låta sig störas vid de kritiska valen.
Det kostade 1500 i självrisk och en förlorad tank med bränsle, har nu en mekanisk anordning i en av dieslarna så den går inte att tanka fel mer.
Sen skulle ju oljebolagen eller kanske ännu mer försäkringsbolagen engagera sig i problemet som är STORT. Bärgaren som anlitades sa att de flesta uppdragen han körde var just feltankade bilar! Men det är inget man gärna erkänner då omgivningen gärna som här ovan förlöjligar händelsen.

Man skulle ju t.ex. kunna förse bilen med en rfid lapp vid tanklocksluckan som försäkringsbolagen skulle kunna sända ut, kostar bara ngn krona. Sen skulle varje pump ha en kännare vid tankahandtaget som larmar om det är "fel" typ av rfid-bricka.
Det finns fler sätt att lösa problemet men de mekaniska anordningar man kan köpa och sätta i tankhålet är ju både dyrt och klumpigt.

Uppdaterat: 2015-04-09 18:23

Det är nog inte så mycket misstaget utan att man försöker skylla på någon annan när det hänt! Jag antar att din familjemedlem inte krävde att hen i andra sidan luren skulle betala saneringen! Visst kan man bli distraherad men ansvaret är ändå mitt om det är jag som tankar!

Uppdaterat: 2015-04-09 18:39

Kan verkligen inte fatta hur man kan vara så klantig och tanka fel bränsle, har man inte koll på vad man ska tanka så låt bilen stå hemma istället... Har själv aldrig ens varit nära på att tanka fel, men då vet jag ju vad jag har för motortyp i bilen.

Uppdaterat: 2015-04-09 18:40
Pär

Hört talas om "Solo dieselskydd"?
Med det monterat behöver man inte skylla sin klantighet på andra!

Uppdaterat: 2015-04-09 18:44
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag skulle kunna tänka mig att jag skulle kunna tanka fel! Har man tankat bensin i över 30år och byter till en diesel, lite morgontrött och tankningen går på rutin så hoppsan! Men jag skulle nog svälja förtreten och sanera bilen utan andra undanflykter än att jag var trött!

Uppdaterat: 2015-04-09 18:46

@Peugeote-Pär Var inte så stöddig, har man bara en bil som man kör är ju sannolikheten för fel litem men om man har flera hemma och dessutom kör olika hyrbilar så man ibland måste tänka efter vad man kör så kan det faktiskt ske misstag, om man då inte tillhör dom som aldrig gör misstag. Jag har ännu inte träffat någon sådan person men man vet ju aldrig.
Att skylla på någon annan skulle dock inte falla mig in.

Uppdaterat: 2015-04-09 18:54

Jag kör väldigt många olika bilar som jag tankar... kör själv diesel men lånar lite då och då lite andra dieselbilar och bensinare men har ändå aldrig ens varit nära på att tanka fel! Kan verkligen lite förstå hur folk kan tanka fel!!!

Uppdaterat: 2015-04-09 19:15
Pär

Notarien kan vara glad över att det var Preems eget folk som såg ett offer.

Här så hovrar allsköns kråkfåglar vid obemannade mackar, hablababbla o stora gester, vad är klockan mannen? Få låna telefon? Kortet fungerar inte!
Ja, inte mitt bekymmer....Notarien bör sluta upp med att flacka med blicken och lära sig att fokusera på vad som är viktigt här i livet.

Uppdaterat: 2015-04-09 19:36

Skadar nog inte med lite ödmjukhet till ämnet ifråga och jag kan garantera att ni alla har gjort fel i något sammanhang där andra skulle säga samma sak som ni gör nu - alltså aldrig att jag skulle kunna göra det misstaget.

Uppdaterat: 2015-04-09 20:04

Jag förstår inte att folk inte förstår att man kan göra fel.
Man kan ju tycka att preempersonalen (troligen inhyrd för syftet) kan visa lite hänsyn och inte vara på som iglar också. Man har ju faktiskt några minuter dötid då man väntar på klicket.

Uppdaterat: 2015-04-09 20:38
It's a very good idea to leave a sinking ship

Jodå, jag har gjort många dumheter, men jag minns inte att jag försökt skylla dem på andra.
Som jag skrivit tidigare finns det ju feltankningsskydd om man är disträ och de är inte så dyra.

Uppdaterat: 2015-04-10 08:34
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Istället för olika reklam som ofta sitter på ovansidan på tankhandtagen, kunde man ju istället skriva "DIESEL" eller "BENSIN" med stora bokstäver som är självlysande. Jag gissar att antalet feltankningar skulle minska rekordsnabbt! Det är nästan lite Nobelpris-varning på min idé och kanske läge för ett patent. = )

Uppdaterat: 2015-04-10 00:29
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.
John2008 skrev:

Istället för olika reklam som ofta sitter på ovansidan på tankhandtagen, kunde man ju istället skriva "DIESEL" eller "BENSIN" med stora bokstäver som är självlysande. Jag gissar att antalet feltankningar skulle minska rekordsnabbt! Det är nästan lite Nobelpris-varning på min idé och kanske läge för ett patent. = )

Ja så var det ju förr. Reklam är väl mer vinstbringande än rätt bränsle... ;)

Uppdaterat: 2015-04-10 11:40
It's a very good idea to leave a sinking ship

Jo eller utrusta bilar och pump/slang med ett chip (NFC) som kontrollerar att man tagit rätt pumphandtag och efter check släpper på bränsle.

Uppdaterat: 2015-04-10 17:03
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Men Rev. Benny, det är ju just ett feltankningsskydd som jag skrivit om flera gånger.
Googla på " feltankningsskydd".
Det bör ju räcka med att de som är rädda för att tanka fel skaffar ett sådant, så behöver ju inte alla vara med och betala för onödiga komplicerade ändringar av munstycken m.m., vilket f.ö. aldrig kommer att ske.

Uppdaterat: 2015-04-10 19:28
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

@saabnisse.

Jo jag såg vad du skrev tidigare rörande den enkla lösningen om man är orolig att tanka fel.
Problemet med de flesta sådana lösningar är att även om behovet finns så är det få som köper innan dom råkat ut för det.
Lite som virusskydd eller backup på datorn, men ska ha behövt vara med om en HD krasch eller fått datorn stulen/hijackad för att man ska uppskatta nyttan med det.

Uppdaterat: 2015-04-11 17:25
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Har hittills inte varit på någon mack där det inte står vid pumphandtaget vad det är man får om man trycker in pumphandtaget. Men visst om man tittar åt ett annat håll och tar ett pumphandtag på måfå så kan man nog få fel drivmedel.

Uppdaterat: 2015-04-11 17:38
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.