Vi Bilägares forum

Förbräningsmotorns tid kanske snart är förbi.

Förbräningsmotorns tid kanske snart är förbi.

Hur beskattar staten bilar med bränsleceller som får sin vätgas från en produktion av vätgas som inte har CO2 utsläpp alls utan som tar upp CO2 ur luften när bakterierna producerar vätgas?
Här visar man att man efterliknar naturens sätt med fotosyntes istället använda bakterier i vatten som när de utsätts för solljus producerar vätgas som sedan kan lagras utan att komprimeras i de pellets som länken nedan presenterar. http://youtu.be/OFByDMRbucs
Nu kan man lagra vätgas i normalt lufttryck i en sorts pellets utan att använda tryckkärl, och här berättar man att lagra vätgas för femtio mils bilkörning så behövs inte större behållare än den tidigare diesel/bensintanken i bilen och vätgasen frigörs sedan när dessa pellets värms till 120 grader.
http://youtu.be/57fSsbMOYDQ
Om dessa sätt att producera och lagra vätgas kommer bli tillgängligt för oss konsumenter öppnar det för var och en att med solens hjälp producera och lagra vätgas hemma både för bilen och husets behov. Och det mest fantastiska är att bakterierna behöver CO2 för att kunna producera vätgas vilket gör att man kan koppla industrins utsläpp av CO2 till produktionen av vätgas med den här metoden.

2016-05-07 11:23

Kommentarer

Jag beskrev vätskan som han i filmen har i flaskan som om det var en bakterie men som han beskriver så är det i själva verket en alg som var svår att hitta. Alltså ingen bakterie. Och en till intressant upptäkt om lagring av vätgas vitsas i filmen här.
http://youtu.be/9vqfep1VtcI
Det händer mycket nu när många forskar om framställning och lagring av vätgas, vätgas som inte är någon energikälla på samma vis som batterier som inte är någon energikälla utan bara ett sätt att lagra energi som producerats på något av alla möjliga sätt att producera energi. Så rena elbilar och vätgasbilar har mycket gemensamt.

2016-05-07 16:30

Förbränningsmotorns tid är definitivt inte förbi i Sverige och andra skogrika länder!

http://www.varmlandsmetanol.se

2016-09-20 15:58