Vi Bilägares forum

"Dieselbilen skulle rädda klimatet - nu brinner den"

"Dieselbilen skulle rädda klimatet - nu brinner den"

Hej,

DN publicerade idag en mycket intressant artikel beträffande den "klimaträddande" dieseln. För en som alltid varit skeptisk till diesel överlag så är en del av detta ingen nyhet. Men att EGR-tekniken har sådan fallenhet för brand visste jag inte om.

Läsvärt;
https://www.dn.se/ekonomi/dieselbilen-skulle-radda-klimatet-nu-brinner-den/

Nu ska väl allt detta inte skyllas på bränslet i sig utan det lurar mycket både politiska och marknadsmässig krafter bakom alla fel i "dieselsatsningen". Hade inte dessa funnits kanske vi hade haft SCR-rening på dieslarna betydligt tidigare.

/Robert

2019-11-23 08:39

Kommentarer

Det är också skrämmande att det finns en halv miljon Volvobilar på vägarna med samma problematik men där Volvo inte har hunnit ta hand om alla. Men de ska ha cred för att de tar ansvar för det som ett produktionsfel. Till skillnad från BMW som mest mörkar.

2019-11-23 08:44

Tycker att det är en bra och saklig artikel.

2019-11-23 21:13
Power to the people

Tyvärr har ju tillverkarna tvingats fibbla med dieselmotorn: Utan sådant som mer eller mindre är påtvingat i form av olika lokala utsläppsregler - såsom EGR-tekniken, så hade det här aldrig uppstått. Det bästa man kan göra är att helt sonika låta ta bort eländet, det har inget där att göra. Det bästa för den globala miljön är en effektiv och fibbelfri dieselmotor, ingen tvekan.

Sedan brinner elbilar också, och räddningstjänsten har ingen aning om hur man släcker sådana infernaliska bränder.

.

2019-11-24 19:22
Politisk korrekthet känner de flesta till vid det här laget – det dolda åsiktsförtryck som råder utom för ”godkända” åsikter. Det är tätt närbesläktat med det psykologiska begreppet grupptänk, ett fenomen som i grunden syftar till att upprätthålla harmoni genom konsensus i en grupp. Tyvärr får grupptänk förödande konsekvenser när det uppstår på politisk nivå och alla försök till motstånd eller nyansering bestraffas. Grupptänk uppstår alltså när en grupp människor värderar harmoni och sammanhållning inom gruppen högre än korrekta analyser och kritisk utvärdering. .