Vi Bilägares forum

Även om

Även om

Jag börjar bli alltmer indignerad eller iaf fundera på om det verkligen är meningsfullt att ”lilla jag” som enskild konsument verkligen ska bry mig / engagera mig mer i kampen mot mänsklighetens undergång i form av att minska mina personliga Co2 utsläpp när den förbannade Putin samtidigt tillåts att förstöra planeten?

Putin förstör och dödar bara inte bara rent mänskliga liv vilket är det allra värsta. Den gubbtjuven förbränning tillika mängder av fossila bränslen i sitt krigsmaskineri i form av alla möjliga fordon tex stridsvagnar, lastbilar, flygplan etc.

Dessutom kommer Putin indirekt att åsamka klotet enorma Co2 utsläpp då städer och materiel ska ersättas och återuppbyggas allt från infrastruktur tex vägar, broar, byggnader, elnät mm. 
 

Varför ska jag bry mig om att leva Co2 neutralt och betala mer för tex HVO100 än vanliga fossila bränslen eller göra andra klimatmässiga uppoffringar?

Nä, jag måste tyvärr erkänna att jag och flera med mig i min omkrets börjar ge upp på mänskligheten och vår chans att rädda klotet som vi idag känner den.

Några synpunkter på mina tankar och sätt att resonera?

Uppdaterat: 2022-11-16 23:17

Kommentarer

Egoistiskt är väl första spontana reaktionen....
Och att skulle alla tänka så inom allt att "varför ska jag..." så kan vi alla lika gärna bara lägga oss ner...
Nej självklart så gäller fortfarande "många bäckar små...."
Men ja, håller med, helt förjävligt att kriget orsakar den miljöförstöring det ger utöver allt annat tragiskt med det.
Sen att som du skriva att Putin "tillåts" hålla på är väl otroligt jävla dumt skrivet?

Uppdaterat: 2022-11-16 23:26

Gaston- egentligen kanske det inte är så dumt skrivet att Putin tillåts hålla på.
Han har ju tydligen sett till att ha tillräckligt många lakejer på sin sida för att det ska gå att få honom att ändra inställning.
Men han är på väg mot sin undergång, det händer alla diktatorer!
Beträffande Putins miljöförstöring är det ju väldigt lätt att förstå Swenssons åsikt, den delas säkert av många.
Ett omfattande internationellt mångårigt miljöarbete raseras genom ett vanvettigt krig som var helt feltänkt redan från början.

Uppdaterat: 2022-11-17 09:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Varför skall lilla jag betala skatt? Kommer ju inte påverka ett skit när killar som Östling betalar så jäkla mycket skatt…

Uppdaterat: 2022-11-29 13:51
*Robban

Swenssons, wow! Är det inte totalt befriande att kunna tänka helt på egen hand? Dra slutsar baserat på vad som faktiskt sker i världen. Kunna härleda att vad som sägs och vad som görs inte korrelerar ett jä@la skit i verkligheten bortom politiken och diverse agenda-organisationer.

Uppdaterat: 2023-01-08 21:48
Gaston skrev:

Sen att som du skriva att Putin "tillåts" hålla på är väl otroligt jävla dumt skrivet?

Varför?

Uppdaterat: 2023-01-08 22:01

Håller i stort med Swenssons.
Alla Sveriges 450 000 elbilar som nu rullar omkring har ju minskat det svenska utsläppet av CO2 med (högt räknat) 2,5%. Känns kanske inte som vi fokuserar alls på rätt saker i det rådande läget.
450 000 elbilar som (lågt räknat) kostar 150 000 mer än en motsv fossilfri bil (som kan uträtta samma transportarbete) ger en totalsumma på svindlande 67,5 miljarder sek.(för att vi just nu matas från alla håll med att bara alla skaffar en elbil så är (de flesta) problem lösta). Bara momsen på den summan har gett staten ett litet nätt tillskott på 13,5 miljarder, sen bidrar ju ökningen av elförbrukningen till att generera ökade flaskhalsavgifter i stamnätet, som också går rakt in i statskassan, vilket förklarar varför staten är så positivt inställd till elbilar. Hela kalaset betalas naturligtvis till slut av oss slutkonsumenter och ingen annan. Känns det bra?

Uppdaterat: 2023-02-22 13:08

JohAmb
Det är ingen som tvingar dig att köpa elbil. Men har man förutsättningarna för elbil och ändå är i färd att köpa ny bil så varför inte? Till slut kommer det vara korkat att hålla kvar vid fossilbil, om inte annat än av ekonomiska skäl.
Även nya fossilbilar göder ju staten med pengar.

Uppdaterat: 2023-02-23 18:36