Utveckling rallybilar.

2 inlägg 0 nya
Utveckling rallybilar.

Då jag jobbat en del senaste tiden (58 timmar övertid hittills, och månaden är inte slut än !!) så har jag inte haft tid med årets höjdpunkt, Svenska rallyt, så jag kollade i kväll på SVT play.
Tänkte då vilken rasande utveckling det varit där.
A: Bilarna går typ aldrig sönder, håller föraren bilen på vägen kommer dom i mål. För bara några år sen var det trasiga turbos, växellådor, drivaxlar, fördelningslådor och gud vet allt mest hela tiden. Mins när Hyundai gav sig in i leken, förarna var bra, men bilarna höll inte, idag verkar alla märken vara likvärdiga.

B:Fjädring. Det är imponerande när bilarna landar efter ett lyft på 30-40 meter i Collins Crest och landar som inget hänt, hjulen är fullt utfjädrade i luften, men stannar perfekt när bilen landar, det ser t.o.m komfortabelt ut, även om det nog inte är det i bilen.

Lite tråkigt kanske om man hejar på ett visst märke, men bra för förarna, den som är bäst vinner, inte den som har bäst bil.

Har det blivit för kliniskt? Jag har inte haft koll på det på över tio år så jag vet inte ens vilka fabrikat som deltar.
När jag stod vid Colin's Crest i forntiden var det en bil som studsade in i ett träd precis efter att han landat.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.