Begagnad Vessla 1 inköpt(Spontanköp)

5 inlägg 0 nya
Begagnad Vessla 1 inköpt(Spontanköp)

I lördags spontanköpte jag en elmopped och måste vara det bästa spontaköpet någonsin! Det blev en begagnad Vessla 1 med dubbla batterier vilken innebär en teoretisk räckvidd på 80-120km vilket räcker långt.

Man får många blickar på sig när man susar kring tyst på gatorna, folk i en småstad är inte vana med dessa prylar än. Annat är det i Stockholm där dom lär vara mer vanliga.

Moppen kommer att användas med att köra minstingen(4år) till förskola och sitter nu framför mig, funkar bra och ser över han hjälm. Sen blir det att köra den till små ärenden med lite handling samt till/från arbetet. Tidigare har jag cyklat runt hela stan men skönt att slippa att vara genomsvettig när man kommer till arbetet.

Nästa steg blir att komplettera med en pakethållare samt Top Box för att kunna få med sig lite mer packning bak.

/J

Bra val!
Vad kostar försäkringen? Kollade på en sådan tidigare och fick en smärre chock över premien...

*Robban

Försäkring hos Trygg-Hansa kostar 2200kr/år för trafik, 3300kr/år för halv och 4700kr/år för helförsäkring. Och då är det ingen under 18år som kör. Om man ska låta sin 15 åring köra så kostar en hel 5400kr/år. Nu har jag även 20% samlingsrabatt och bor i en liten stad samt 35år.

Dom som är mest nöjd med mopped är nog ungarna som är helt frälsta, speciellt 4 åringen som bröt ihop i morse för att frugan skulle skjutsa med bilen. Fördelen men att köra med minstingen är att det är betydligt enklare att prata med han medans man kör jämfört med att ha han bakom i cykelsitsen på cykeln.

Låter som en jublande idé att köra elmoped. Har själv varit och tittat på en Niu N-GT(gör ca 70km/h och har dubbla batterier) så den räknas som en motorcykel. Tänkte ha den på hemmaplan och ta mig mellan bostad och samhället(affärer och dylikt) där jag bor, ca 3mil tur och retur. Vill kunna hänga med i trafikrytmen på vägen som har 70 km/h.

Man hänger gott med i trafiken då fartökningen är bra nog så länge inte hastigheten överstiger 50km/h så vara ute på 70km/h vägar så då är det ett bra val. Själv har jag bara B kort så då är det EU moped som gäller.

Efter lite mer körning så är mopeden extrem känslig för lågt däckstryck och toppfarten på verkas mycket. Hade 2 bar i och kom nu bara upp i 42km/h, pumpade upp till 2,6bar(rek 2,5) och direkt uppe i 50km/h. Måste hålla koll på trycken då jag upplever att den är något litet läckage.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.