Uppgradera mjukvara

5 inlägg 0 nya
Uppgradera mjukvara

Jag har en fundering; alla saker hemma som det går att uppgradera mjukvaran på, så görs det, ofta automatiskt när en ny mjukvara kommer. Jag tänker på TV, datorer och telefoner. Detta känns naturligt och förlänger sannolikt enhetens livslängd med åtgärdade buggar och bättre funktionalitet.
Men på bilar, I alla fall på våra två Fordar av 2016 års modell men gäller säkert andra med, så görs inte detta.
Till exempel så kommer med jämna mellanrum ny mjukvara till Stereon som gör skillnad, och denna uppgraderas ytterst motvilligt vid service om man ligger på. Går man sedan in och tittar på Ford ECDIS på nätet vd som gäller just min bil, så ser man där att det finns flertalet uppdateringar till bilen och vad de alla åtgärdar för brister, och ändå så görs inte dessa uppgraderingar på våra bilar.
Min fundering är varför inte alla uppdateringar alltid görs per automatik vid nästa service? Mitt sunda förnuft säger att det borde vara självklart.

Kostar det kanske pengar för verkstaden så de försöket fula ur sig?
Fråga vettja!

Hos Volvo är det självklart vet inte hur det är hos andra.

Det samma gäller för Opel och förmodligen alla märken i Sverige att om en uppdatering så antingen vid service eller helst inte alls utan att man ska köpa en NY bil.
Opel i Tyskland håller uppdateringar till infotainment systemen men här i Sverige finns inget info att få alls.

Samma med SEAT, man får bråka sig till uppdateringar och överbevisa verkstaden.
Du måste ofta kunna visa på problem som uppdateringen löser.

Problemet är att med uppdateringar så kan det komma nya problem som då verkstaden måste ta hand om, gå gissar att det handlar om att minimera riskerna för problem och jobb som man inte får betalt för.
Allt handlar om pengar...hade vi betalat för uppdateringen eller att det ingått i någon form av serviceavtal så hade det sannolikt inte varit några problem.

Jag mailade SEAT Sverige då jag visste att man kunde köpa uppdateringar från SEAT Spanien som gav infotainmentsystemet ett lyft, men dom hävdade fortsatt att det inte fanns några uppdateringar och rekommenderade mig inte att göra det.
Ofta så behöver man ge info om sin bil för att få uppdateringen anpassad så att funktioner fungerar, CarPlay är t.ex. tillval i vissa länder och uppdateringen behövs preppas så att alla funktioner som din bil hade vid köp fortsatt fungerar.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.