Tips på se och göra i Södra Polen och där omkring....

15 inlägg 0 nya
Tips på se och göra i Södra Polen och där omkring....

Funderar på att ta en tripp med bil neråt runt v.32, blir borta 10 dagar +- nån....
Länge velat se Auschwitz och även Krakow samt Wroclaw som ska vara mysiga gamla fina städer.
Men vad mer göra därnere? Nån som varit i trakterna och kan ge tips? Har en utmaning att varje år vara i ett nytt land med jag aldrig varit, Polen har jag redan besökt men varken vart i Ukraina eller Slovakien så tänker jag tar bilen ner in i dem med......så kom med tips i de trakterna om ni har. Ska även bli kul och se hur besvärligt, eller enkelt det är resa med elbil på längre tripp såhär med.

Henrik M wrote:
Ska även bli kul och se hur besvärligt, eller enkelt det är resa med elbil på längre tripp såhär med.

Du skryter ju om att bagaget är större än på en Fabia :)
https://www.swedol.se/elverk-11000w-diesel-glendalevt-548321.html

Haha, det hade jag kanske behövt om jag skulle bege mig längre österut! :)

Njä, ska säga att jag inte är så himla otroligt för det där med laddningen......;)

Tips på se och göra i Södra Polen och där omkring....

Saltgruvorna ska vara riktigt häftiga enligt uppgift.

Laddningen ser du inte ut att behöva oroa dig för heller. ;-)

Power to the people

Ska du till Ukraina känns ju en tripp till Tjernobyl rätt given.

Vorwärts: Jag har inte tiden att ge mig så långt in i Ukraina tyvärr känner jag, men det är helt klart med ett ställe som ska besökas nån dag.

Grosser: Ja jag googlade lite på dem och det är inte omöjligt att det blir ett besök där med.

Jag har varit på guidad tur nere i saltgruvorna i Wieliczka.
Absolut värt ett besök.

Guran: Trevligt med nån som varit där, jo det verkar intressant, och vad jag förstått så får man inte gå själv utan det är guidat som gäller.

Henrik M wrote:
Guran: Trevligt med nån som varit där, jo det verkar intressant, och vad jag förstått så får man inte gå själv utan det är guidat som gäller.

Ja, dom vill väl inte att en massa turister skall irra bort sig

Guran: Troligtvis är det så.

Var likadant för 2 somrar sen när jag var i världens största isgrotta, det var med bara i grupp med guide man fick gå.

Kolla in Karkonosze. Bergstrakter som går vidare in i Tjeckien. Små städer, skidorter, fantastisk natur och massor med orörda platser som inte exploaterats för turism.

Världens...: Jo bergstrakterna ska besökas med, läste nyss en artikel från Vagabond om bergskedjan mellan Polen och Slovakien med.

Det är även värt att åka till den slovakiska gränsen. Det jag tycker gör Karkonosze extra spännande är att trakten var helt obefolkad ända till medeltiden. Nästan alla andra trakter i Europa verkar ha haft mänsklig aktivitet sedan förhistorisk tid. I Karkonosze var det så beskogat och bergigt att ingen tog sig dit förrän relativt sent. Ett unikt område sett i det perspektivet.

Ja mitt mål är ju få med ett par "nya" länder med på denna tripp då det är en av mina utmaningar jag gett mig själv: Besöka minst ett nytt land varje år. Och då ska jag in i Slovakien med en sväng är tanken, och även Ukraina är tanken. Ser man hörnet Polen/Slovakien/Ukraina så ligger ju där ett bergsområde som det inte går några vägar(enligt kartor iaf) tvärsöver så min tanke är att runda det och på det sättet få med de länderna med sen vidare upp till Tjeckien och tillbaks via Tyskland sen.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.