Tips om billigt mobilt internet?

23 inlägg 0 nya
Tips om billigt mobilt internet?

Så börjar det mobila internet som följde med bilen (5 GB i sex månader) att löpa mot sitt slut.
Frågan är vad jag skall hoppa på härnäst?
Krav:
Billigt!!

Användningsområde:
Kanske uppdatera kartor när de kommer lite intermittent, nyttja vissa funktioner som platsdelning och väderkoll samt säkerhetsfunktionen som delar information om när en annan modernare volvobil anser det är halt, likväl som jag delar med mig av samma info.
Alltså går det data väldigt olika mängd så skulle definitivt räcka med 0,5 GB per månad OM man får spara ej använd data.
På de cirka fem månader som gått har jag gjort av med dryga 1 GB (ibland har jag tagit karta på USB och ibland via telefonens fria mobila internet, då jag i början inte visste hur mycket som alla kringsaker i bilen nyttjar - om jag nyttjat det fullt ut kanske det hade gått 2 GB).

Billigast jag har hittat hittills är Felia, 329 kronor för sex månader, 10 GB. Då får jag också 25 kronor rabatt de fyra första laddningarna.

Vet ni något annat lämpligt?
Det kan ju säkert vara något med samtal, SMS och hela skiten i, men jag använder ju enbart datadelen.

Fungera utomlands är inget krav men Felia erbjuder det i sitt så det är ju inte fel i sig (kan ju vara halt även utomlands, som exempel).

50 spänn i månadens för Felias kort är ju ändå rätt okej, men mer än så vill jag helst definitivt inte betala. Gärna mindre...
Alternativet är om det finns tvillingkort till något, som är Billigt, där man kan dela data med exempelvis en telefon eller surfplatta.

Halebop har tvillingkort för 39 kr/mån med delad data. Även kontantkorten är hyfsat billiga där.

Power to the people

Hallon har bra pris och hyfsad täckning ute i landet.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Hallon använder 3:s nät. Jag kör Hallons mobila bredband på ö i skärgården, funkar bra.

Halebop verkar nu vara billigast av det jag hittat.
Go, med tilläggsköp av surf.
Potten man köper ligger for ever. Surf man köper ligger ett halvår.
30 spänn för 0,5 GB, 150 spänn för 4 GB. Så antingen pytsa halvor eller slänga in 4 och så får man se om man ens kommer i närheten av det. Den karamellen får jag suga lite på.
Får ju samtal och SMS också vad jag nu skall med det till :-p
Beställt ett kort i allafall så har jag om jag inte hittar än billigare.

Hallon var dyrt och lever bara 30 dagar åt gången.

Alternativt byta bil och få 6 nya fria månader helt gratis :)

Jo, den tanken har slagit mig. Börjar ju bli rätt skitig nu efter vinterns elände.

Speglar man inte bara upp mobilen? Där har du väl kartor och rubbet.

6.15

Jag körde internet i min V90 genom bluetooth internetdelning, funkade rätt bra.

Kan man visst göra, men då krävs att man alltid har telefonen med sig och uppkopplad. Jag vill att saker alltid skall fungera, särskilt halkvarningsgrejset men även platsdelningen och liknande.
Frugan har dessutom inte så mycket data på sin så kör hon blir det därmed sämre.

Kartor finns i bilen men det kommer ju nya ibland och enklast att bara trycka Kör (och sedan tar det ju ibland en halv evighet innan det är klart). Dessutom har bilen bättre mottagning än min telefon som ligger inuti bilen när man kör i Bohuslän (där radiomottagning på många sträckor är.... intressant...).

Halebop har INTE tvillingkort - däremot nåt som man kallar Extra surf-SIM vilket innebär att man kan dela datamängden på upp till 2 övriga enheter - t ex surfplatta och/eller mobilt wifi - men inte övriga tjänster om jag fattat deras beskrivning rätt.
Men behöver man bara surf och är beredd att fylla på manuellt emellanåt så är nog den lösning X valt antagligen den bästa.

X titta på vimla.
Är du över 55 får du 6GB istället för 4GB
Annars 4GB 100:- per månad och surfen kan sparas. Det finns ett mindre billigare också.
Just nu så får du tre månader för halva priset och en rejäl surfpott på 20GB som start också.

Det ingår även samtals och sms-pott som även dessa kan sparas.

Vimla är telenors lågprisbolag.

Tack för tipset.
Dock så är 100 kronor per månad 70 kronor mer än vad Haleboplösningen ger =)
Väljer man att ladda på 4 GB på Halebop så blir det 75 kronor mer än Halebop.
Det ser ut som att jag kommer kunna ner i 25-30 kronor per månad med detta. Går att leva med trots allt. Om man inte hittar ännu billigare ;-)

Beror ju på vad det ska användas till.
Att uppdatera kartor drar en hel del data.
Spotify likaså, eller tunein.

0,5GB räcker nog inte ens för att uppdatera kartorna.

Uppdatera kartor verkar hamna på 100-200 MB per gång, och det kommer kanske max en karta i månaden hittills. Inte ens det faktiskt.
Det skall användas till sådant och connected safety och platsdelning och väder och kanske parkeringsapp (inte testat än dock). Behöver folk i bilen surf på längre resa så delar jag bara telefonen.

Värt att kolla är också resp operatörs täckningskartor. Billigt abonnemang utan täckning är ingen större glädje, vilket bekanta fått erfara. Men Halebop är ju Telias lågprisbolag, så dom har bra täckning. Tele2/Comviq brukar också ha prisvärda abonnemang och eftersom dom numer delar nät med Telia och Telenor så har dom också bra täckning.

Det finns ju bara fyra nät i sverige och alla fyra delar ibland friskt beroende på område. I normalfallet är täckningen lika bra eller dålig vilket man än väljer.

Nja, tre delar inte så mycket nät längre,

Nä och det var just 3 som en vän tog och saknade täckning, trots att deras täckningskartor visade han skulle ha täckning. Så det bolaget undviker jag.

Det kanske inte är relevant men ofta har de billigare abonnemangen lägre prioritet i näten, om du kommer befinna tid på platser där det är mkt mobiltrafik så kan det skilja rätt stort beroende på operatör osv. Men som sagt, det kanske inte är en big deal om priset är viktigast.
Jag kör Comviq privat, men det är för att jag fick mkt surf för pengarna och att jag upplevde Hallons support som sämre, men det var i ett specifikt ärende rörande fakturor och kvitton, kanske inte heller är något som påverkar dig.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Reverend Benny wrote:
Det kanske inte är relevant men ofta har de billigare abonnemangen lägre prioritet i näten, om du kommer befinna tid på platser där det är mkt mobiltrafik så kan det skilja rätt stort beroende på operatör osv.

Det där känns ganska relevant. Jag har tre's mobila bredband och kan känna av förmodad dålig kapacitet vid vissa tider när många använder "min" mast. Så det verkar inte bara handla om täckning utan även kapacitet.

6.15

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.