Storlek på reflexer?

6 inlägg 0 nya
Storlek på reflexer?

Ställde denna fråga på en annan avdelning, den passar nog bättre här:

Inför en kommande registreringsbesiktning håller jag på att samlar prylar som ska få den importerade bilen igenom bilprovningens nålsöga.

Detta med reflexer bak verkar vara en djungel, har hittat två olika röda reflexer att sätta bak, den ena från Biltema och den andra från Mekonomen.

Mekonomen-reflexen är väldigt liten och smidig märkt "E30" storlek 70x30mm, är den godkänd på bil?

Biltema-reflexen är märkt "E9" diameter 60mm, är den godkänd på bil?

Personalen på Mekonomen respektive Biltema hade ingen aning.

Någon som vet mer om krav på reflexers storlek?

Jag skulle tro att besiktningspersonalen blir helnöjd så länge det sitter en E-märkt reflex i aktern oavsett storlek. Om bilen är någorlunda ny och kommer från EU borde den duga som den är utan extra reflexer.

Nu har jag googlat mej vindögd på detta, det verkar inte finnas några minimimått.

Bilen är inte någorlunda ny, 1979 år modell, och är bördig från USA, så bilprovningen kommer nog vara rätt petiga, när man söker på ämnet registreringsbesiktning av USA-bilar så blir man ju mörkrädd hur subjektiv bedömningssport detta är...

När jag frågade personalen på Mekonomen om reflexen var godkänd på bil, svarade man "Jag vet inte - tror att den ska vara till släpvagn..." - Reflex till släpvagn ska väl vara trekantig?

Bil är nog okej ned rund ca.30-40 mm i diameter på stänkskydd bak,andra är ju för saktegående fordon och trailer.rektangulära brukades på äldre 4wd och usa bilar på/i kofångare.reflex bör også sitta innsidan av bromsljus dvs.mellan mitt och broms.Definitivt inga trianglar.Annars finns nog lista på krav av lampor,glödlampor,ljus,reflex,bilbälte.osv.för import till sverige och svensk kompliance!

Har du provat att ringa Bilprovningens huvudkontor? Där har jag fått hjälp tidigare, men det var förstås före avregleringen.

Hade de jag varit på jobbet hade jag kunnat kolla, vi har alla förordningar där, men är borta några veckor till på semester.

*Robban

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.