Vi Bilägares forum

Privatleasing av begagnade bilar via KVD

Privatleasing av begagnade bilar via KVD

TV har en notis idag om att KVD börjat med finansiering via privatleasing. Det är inte alla deras bilar som tillåter detta, utan det är bilar som är litet nyare (och i gott skick gissningsvis). Hur som helst, en mycket vettig idé tycker jag, att kunna leasa även begbilar! Jag var inne på kvd.se, och man kan filtrera fram endast "releasing"-bilar (mycket lustigt... :-) ). De verkar precis ha kommit igång med detta; just nu finns bara tio sådana bilar.

Hur som helst, man bjuder på en bil som vanligt, och vinner auktionen man kan man finansiera via leasing. Om man klickar på en bil så kan man scrolla ned och under "Beräkna månadskostnad" se vad leasing kostar (för ett givet slutpris).

Det trevligaste vore förstås om man kunde ta begbilar från ett större urval av handlare -- som man då köper på vanligt sätt och inte genom auktion -- och finansiera med leasing via något bolag. KVD gör förstås inte detta själva, utan genom en samarbetspartner. Det kanske kommer så småningom?

Denna partner (Autolease) vill rimligen ha någon form av intyg för att bilen de tar över genom leasing är i vettigt skick, och detta konditionstest gör KVD. Men det borde väl större handlare, framförallt märkeshandlare, också kunna fixa?

2019-06-03 20:05

Kommentarer

Det fanns tidigare hos Skoda i Bromma, men det var obetydligt billigare än nya bilar.

2019-06-03 21:26

Så ska det ju inte vara! :-) Jag provade med två-tre av de bilar som finns på kvd, knappade in ett slutpris som jag uppskattade som rimligt och fick riktigt bra leasingkostnad tycker jag. (Eller så var mina slutpriser helt fel...)

2019-06-03 21:41