Överlåtelse av privatleasing

5 inlägg 0 nya
Överlåtelse av privatleasing

Jag har sett flera annonser på Blocket där bil-leasare vil få någon att ta över leasingen på en skapligt ny bil. Vad jag förstår får den nya leasaren betala samma månadskostnad som bilen kostat att leasa när den var ny. Vad har man att vinna när man tar över ett leasing-avtal? Om jag var sugen på att leasa skulle jag nog vilja hämta ut en helt oanvänd bil om jag ska betala fulla kostnaden. Vad är det jag inte förstått? Finns det någon fördel som jag missat?

Det finns två potentiella fördelar:
Bilen kanske har låg leasingavgift pga ngn tillfällig kampanj.
Om det är 1-2 år kvar och du själv inte vill binda dig i tre år.

Risker, skador och onormalt slitage som du kommer få stå för vid återlämnande.

I princip tycker jag att det hade varit intressant att ta över en bil med upp till 18 månader kvar, eftersom tre år är en rätt lång tid i mitt tycke.

Kan man inte ta in bilen till återförsäljaren vid överlåtelsen, så att ÅF kan titta igenom bilen för att se om ”onormalt” slitage gjorts så långt? Man vill ju inte bli ansvarig för något som uppstått före överlåtelsen.

Låg leasingavgift på grund av kampanj verkar vettigt. Det gör även idén om kortare leasingkontrakt. Den annons som fick mig att fundera var en Tesla som skulle kosta drygt 9000 per månad att hyra. Jag log i mjugg och tänkte att den bilen lär inte stackaren med kontraktet bli av med. Så fel jag hade. Nu är annonsen borta. Tack för era tankar. Nu förstår jag.

Är det en överkomlig leasingkostnad kan det vara intressant, förutsatt att bilen inte är blästrad i fronten. Att man hittar någon spännande modell att köra sista tiden ut väl inte direkt troligt.
Risken är ju att något spån tycker det är enklare att lämpa över slutavlämningen på någon annan. Tror dock att det görs en avsyn på skicket innan ny kund tar över kontraktet.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.