Nu tar försvaret våra bilar i beslag!

7 inlägg 0 nya
Nu tar försvaret våra bilar i beslag!

Jag gissar att majoriteten blir Skoda pga. dess förträfflighet:)
https://teknikensvarld.se/tusentals-svenska-bilar-kan-beslagtas-av-totalforsvaret/?fbclid=IwAR0FCrrIPxFqgRJpj5WdXcV7EwbTVYEcCd0bklcjLxw-LUFNjImxY8-LUdI

Misstänker alla 4wd bilar i första hand.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Det är inget nytt. Lastbilar, traktorer, schaktmaskiner och större kombi var krigsplacerade förr och kunde kallas in för repövning.
Jag gjorde repövning 1983 och då hade vi en repövningsinkallad lastbil med orange skåp från ett möbelföretag bland de grönmålade.

Jag tycker att det är en utmärkt idé att staten köper / löser in civila fordon i händelse av militära aktioner mot Sverige. Jag som bilägare får betalt för ett fordon som i annat fall kanske blir värdelöst / sönderskjutet eller i värsta fall hamnar i fiendens händer. Det är väl mest 4 hjulsdrivna fordon som krigsmakten vill åt. Kanhända min XC60 B5 AWD som levereras i september kommer att bli krigsplacerad.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Vad jag läste rör det sig bara om ett par tusen fordon, dvs inte ens en promille. Någon som läst mer kanske vet vilken typ av fordon det gäller? Kanske lastbilar?

Min motorcykel, Honda CB 450 -71, var krigsplacerad så länge jag ägde den.

Kan man krigsplacera människor man inte tycker om, kan ju vara övningsdockor för artelleriet eller liknande *ler*

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.