Vi Bilägares forum

Nu har det brunnit i huvudet hos nån på Tarfikverket igen.

Nu har det brunnit i huvudet hos nån på Tarfikverket igen.

Vi har en vägsnutt på ön som är kommunens mest olycksdrabbade, det har i många år hos invånarna frågats varför den inte byggs om, kommunen har svarat att det är trafikverkets väg och inte kan göra nått.

Det är en väg som ligger bredvid några byggnader, idag mack, blomsterbutik och Pizza, sen kommer en utfart, en knutpunkt för bussarna och en Y korsning. För ett 10 tal år sen drog man cykelbana i kanten av butikernas gårdsyta. Det är bökigt vid macken med dålig sikt, trångt vid Pizzan där folk måste backa ut i cykelbanan, utfarten har oxå dålig sikt, och bussar som ska åt ett håll har haft det svårt att komma ut. Själva Y korsningen är inget problem alls, vägen med mest trafik har haft lämna företräde, så den har haft ett bra flöde.

För 2 år sen fick de tummen ur och satte igång, de började med att bygga en ny vägbank på åkern utanför den gamla vägen, redan då försvann nästan alla problem, macken och Pizzan fick en gemensam utfart med bra sikt. Sen har man bökat med att bygga en rondell vid Y korset, dragit om utfarten till rondellen, byggt en ny busshållplats, det har blivit riktigt bra och säkert.

För nån månad sen började de sätta belysningsstolpar i diket mellan gamla och nya vägen, men  jag såg en morgon och tänkte "Sätter de inte stolparna åt fel håll ??" Men se på tusan, en morgon var trafiken omledd in på den gamla vägen igen !!! Och nu håller man på att gräva bort vägen på åkern. Det som har orsakat mest olyckor, flera alvarliga, utfarten från macken, blomsterbutiken och Pizzan ska bli kvar.

Vi som bor här ute tror inte det är sant, 2 års bökande, och vi har fortfarande en lika farlig väg !!!

Uppdaterat: 2024-01-08 16:35

Kommentarer

Ja dom bygde bara en tillfällig förbifart för att kunna bygga rondellen smidigt. Den dämpar ju även hastigheten så då minskar skadeföljden.
Då får väl kolla vad som är beskrivet i vägplanen för prosjektet.

Uppdaterat: 2024-01-08 19:00
Mr Snoid skrev:

Ja dom bygde bara en tillfällig förbifart för att kunna bygga rondellen smidigt. Den dämpar ju även hastigheten så då minskar skadeföljden.
Då får väl kolla vad som är beskrivet i vägplanen för prosjektet.

Ja, så här efteråt skulle man kollat den innan de började, men man tror ju att de ska göra rätt, men nu har vi den farliga vägen kvar.
Sitter man vid macken och käkar en glass en fin sommardag, är det nog en incident var 10e minut mellan bilar från Pizzan/macken och spandexpiloter. Sommaren innan de började bygga om hade vi 3 alvarliga olyckor med avstängd väg som följd utanför macken, då var det dock bil/bil.
Varje gång skrev folk och undrade när de skulle börja bygga om vägen så olyckorna skulle minska.

Uppdaterat: 2024-01-08 19:52

Det är antagligen någon som äger åkern och inte gav marktillstånd för en ny väg, utan bara för den tillfälliga dragningen.

Uppdaterat: 2024-01-08 20:11

Blev kontaktad av lokaltidningen i ämnet efter inlägg på lokal FB grupp, det är inte bara jag som undrar hur det kunde bli så fel.

Uppdaterat: 2024-01-15 11:53