Vi Bilägares forum

Lackskador efter stenskott

Lackskador efter stenskott

Hej!

Körde på E4:an idag mellan Piteå och Skellefteå och delar av vägen är det 2+1 väg. På ett avsnitt där jag har en fil på min sida så möter jag en timmerbil som håller på att köra om en annan lastbil. När jag möter dom så blir min bil träffad av väldigt mycket stenar och det smäller rätt mycket både på tak, motorhuv och sidan av bilen.
Jag stannar och kollar om det blivit några skador och det hade det. Har fått ett gäng stenskott som definitivt måste åtgärdas.

Ska ringa Folksam imorgon och kolla om försäkringen täcker det. Tänkte bara kolla om ni tror att den gör det? Har helförsäkring stor så den borde ju faktiskt täcka skadorna.

2021-04-08 21:37

Kommentarer

Råkade ut för nåt snarlikt för några år sen. Då gällde polisanmälan först, sen anmälan till Trafikförsäkringsföreningen. Där fick man trots att man själv inte var vållande betala en självrisk men skadorna blev i alla fall reparerade. Men du kan säkert använda helförsäkringen också - ta det som blir billigast om du har valet.

2021-04-08 22:38

Tänkte bara uppdatera att folksam tog skadan utan problem och nu är den åtgärdad på ett mycket bra sätt.
Tyvärr råkade frun ut för en annan skada nu som inte har lösts bra av skadecentret som skulle fixa det. Återkommer i annan tråd om det.

2021-05-28 19:10