Kränzle 1050 TS

3 inlägg 0 nya
Kränzle 1050 TS

Så har det blivit en ny högtryckstvätt vid sommarstugan, som ersätter vår nuvarande "Made in West Germany"-kärcher.
Det blev en Kränzle efter att en annan på forument nämnt och tipsat om det märket som jag aldrig hört om innan.

Vi vill ha en hyfsat liten modell i stugan så funderade på P-modellen. Den saknar dock roterande munstycke och sådant har jag lärt mig uppskatta vid olika tillfällen. Ett nytt roterande verkar ligga på dryga 1.300 plus frakt. Prisskillnad mellan P och TS (i TS ingår roterande) var 900 kronor.
Efter mycket funderande fick det bli TS. Den är mindre i bottenyta än P men högre eftersom att den även har handtag, hjul och hängare för sladd och slang. Det finns även en modell med slangvinda men det känns overkill här och likaså blev den ju ännu dyrare. Klarar mig utmärkt med att handrulla ihop slangen.

De hade ett bra pris på Waxdog så beställde därifrån. Väntan blev längre än väntat då DHL först försenades till deras större sortering och därmed hann den inte gå ut samma dag som den ankom. Dessutom visade det sig att jag skulle få den utkörd hem och då bokar man tid för detta, men SMS om detta kom först över ett dygn(!) efter att den hamnat i sorteringen. Sedan visade det sig att de bara kör ut tisdagar och torsdagar och detta SMS fick jag på... en torsdag!
Great...
Nåväl. Den kom med en lokal budfirma. Skittrevlig chaffis, allt smidigt och bra.
Vi packar upp.
En plastbit? Var kommer den ifrån?
Efter lite grävande så - Trasig! En del av motorupphängningen sticker ut genom ett hål i plasten på sidan.
Tack DHL för att ni är så smidiga med paketen...

Reklamera hej och hå.
Drygt två dagar efter reklamation med bilder och allt fick jag besked om att den där, den var för påtagligt skadad för reparation. Antingen behålla den och få 1.000 kronor avdrag eller en ny. Då det var just saker som hade med upphängningen av motorn att göra så, ny fick det bli.
De snabbade på det hela och redan fredagen samma vecka (fick på tisdag, reklamerade tisdag sen eftermiddag) så var en ny på väg. En retursedel kom på e-post och nu flöt frakten och samma kille dök upp på tisdagen och hämtade den gamla samt lämnade den nya.

Skitsnyggt och snabbt skött av Waxdog! Tack!
Till DHL vill jag bara påtala: Ni har en del att lära av företag som vet hur man hanterar kunder och hur man löser saker effektivt. Det var inte första gången ni fuckade upp för oss...

Förhållandevis tyst är tvätten. Man hör mest av wouschet från munstyckena och det man sprutar på. Bra drag helt klart. Stor skillnad mot vår nuvarande. Självfallet kan man få ännu bättre prylar men ännu bredare strålare med löjligt tryck i men kom igen, en sommarstuga? Räcker mer än väl och hujj vad mycket lättare det gick med tulpanerna på båten. Särskilt med det roterande - väl värt att ta den versionen för det munstycket!
Maskinen har två hållare för munstycken. När den ligger ned, då den används, finns en hållare att ställa sprutgrejen i. Filter finns på inloppsvattnet. Den stänger av med ett psschyyy när man slutar spruta. Enkel klick i och klick ur för att byta munstycke (dra en ring mot dig, tag ur det ena och sätt i det andra, släpp ringen - som en bitshållare typ).
Delarna känns gedigna och den har två handtag så behöver man lyfta den så är det mycket lättare än pappas nuvarande kärscher hemmavid som bara har ett handtag högt upp. Tunga maskiner på rak arm är, jobbigt...
Kan bäras av två också med ett handtag i botten vid hjulen typ.
En krok på sidan för elsladden och en större krok på framsidan för slangen.
Medföljande i instruktionsboken finns sprängskisser, elschema och reservdelslista med artikelnummer.
Rengöring, om det behövs, av ventiler sköts lätt medelst en fast nyckel eller i värsta fall skiftnyckel (får man tillhandahålla själv dock).

Lite minus:
* Slangen är en aningens åt det stelare hållet. Vi är vana vid den mjuka kvalitetsslangen från västtyskland men vet att många moderna maskiner i dag har lite hårdare slang.
* Den har lite svårt för vårat brunnsvatten, eller, trycket snarare. Vi måste justera till pumpen från brunnen. En hydropress ger högt tryck som sjunker tills pumpen slår vid och det blir högt tryck som sjunker e.t.c. och hamnar man i den lägre tryckregionen så kan tvätten hamna i ett läge där den slår på och av motorn hela tiden i stillastående. Bytte till kommunalt vatten (som man egentligen inte får just nu...) och då funkade det klockrent så får vi till trycket (lite grövre slang en bit från pumpen också lär hjälpa då nuvarande tempolösning består av en trädgårdsslang som går in i en slangvinda) blir det bra med brunnsvattnet också. För övrigt jäkligt gott att dricka men kommunen krävde att vi anslöt oss till sveriges troligen dyraste kommunala vatten så... tja... (drygt 7.000 spänn per år - vad säger ni om det? Och då bevattningsförbud inklsuive spola med slang på bilar och båtar och så varje sommar i princip hela juni, juli, augusti) så i nya huset blev det kommunalt men för redundansens skull skall vi få till en lösning sedan där man kan byta mellan kommunalt och eget vatten vid behov.

Nöjd än så länge?
Japp! Känns helt klart mer gedigen är gulingens trycksprutor.
Både Waxdog och sprutan rekommenderas varmt.

Bilden är ärligt stulen från nätet. Typ.

Se där ja. Gedigna bra grejer trotts att det är deras ”lågprisversion” ett snäpp upp och slangen är av gummi :)

Ja alltså, kärchers lågprisprylar, eller vad man skall kalla det, är jäkligt plastiga och flimsiga även högt upp på prisskalan. Jämför man med pappas finmodel av kärcher så känns denna ändå mer gedigen och bättre byggd.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.