Hur bokar ni hyrbil till utlandssemestern ??

16 inlägg 0 nya
Hur bokar ni hyrbil till utlandssemestern ??

Jag gillar inte alla olika bokningssidor, har förvisso ingen erfarenhet av hyrbilar, men hotell bokar man bäst och oftast billigast direkt hos hotellet el hotellkedjan, det är min erfarenhet.

Hur som, vi ska åka till Madeira, och vill ha bil, en sökning gav en massa träffar på olika bokningssidor. Jag kollade även direkt på Hertz då jag hyrde bil av dom i USA och det funkade väldigt bra. Men Hertz var betydligt dyrare och ville ha runt 1.800:- för en bil i Polostorlek, Bokningssidan vi nu bokade på kunde erbjuda en bil för dryga tusenlappen hos "Dollar"

Vi börjar boka bilen, och det poppar upp tillägg man kan välja, bla "Fullförsäkringspaket", vi klickar i det och priset ändras till 1.400:-, vi tänker att det är smart och väljer. Men innan vi klickar "Slutför" kollar jag några andra bilar, men jag återvänder, fyller i allt, och bokar bilen.

Får ett mail med bekräftelse, och då kostar bilen 1.796:- ?? det förklarar även att avtalet är mellan mig och Dollar, inte bokningsfirman, och att jag med Dollar får teckna självriskförsäkring.

Jag har även fått försäkringsbesked, läser man det noga har jag köpt ingenting för 729,62.
Om jag läst rätt kan jag avboka bilen, men försäkringen är köpt, så den är jag blåst på.

Jag får hoppas att det finns en bil på flygplatsen, och inget händer.

Jag brukar vara lat och ta ett av de sponsrade förslagen som dyker upp när jag bokar flygresan. Hittills har jag alltid haft en bil när jag väl kom fram.

Jag har oftast bokat bil på plats, många gånger hos Carlos i kröken och ofta fått skitbilar med osäkra försäkringsvillkor som jag inte litat på.
Men på GC stötte vi på en svensk banracingförare från 50-talet som emigrerat och som körde med biluthyrning och honom hyrde vi av flera gånger, alltid justa bilar och försäkringsvillkor man litade på.
Men det är mycket lurt och vill man vara säker är det nog bäst att betala för en internationellt erkänd firma typ Hertz, Europcar m.fl. de är nog mera rädda om namnet än Carlos och hans polare.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag har oftast bokat via någon hyrbilssida, och alltid fått väl fungerande bil. Inga problem där, men prissättningen är som sagt flummig, man vet inte riktigt vad man köper, vilken försäkring, hur bensinen betalas.Självrisk hit o dit, deposit eller inte.
Jag har också hyrt av "Carlos i kröken" och det har funkat bra, och varit billigt. Det har varit Fiat 500, Peugeot 106, typ. Fast, man vet inte säkert vad försäkringen täcker om det skulle hända nåt.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Hyrde bil an Carlos för många år sen på GC.
Han kom till området, knackade dörr, o frågade om man ville hyra bil.
Vi nappade och blev ombedda att kliva in i hans bil. Sen åkte han runt lite planlöst med en sökande blick, och plötsligt "där är en" och stannade vid en ärtgrön Corsa, tog fram sin väska, tog upp en näve bilnycklar, hittade rätt och sa " vänta 5 minuter"
Han kollade över bilen och städade ur den på plats, kalkylerade mitt kreditkort genom att lägga det under ett papper och dra sidan av en penna över.
"ställ bilen vid hotellet och lämna nycklarna i receptionen"
Pengarna drogs från kontot 4 månader senare, och priset gick inte att klaga på.

Senast vi var i europa 2016 så hyrde vi en Renualt Captur i Danmark och en Skoda Octavia Kombi i Tjeckien. Jag bokar alltid på nätet via Global Car. De är alltid billigast och det fungerar alltid mycket bra i europa och även här i Australien. Jag kan verkligen rekommendera Global Car.

Rikard, jag råkade ut för ungefär samma sak med den skillnaden att det var på Mallis. Jag blev inbjuden till hans kontor på andra våningen i ett suspekt slitet hyreshus där hustrun och ett par gapiga tonåringar huserade samtidigt som vi skrev papper till bilen.
Det var oförskämt billigt och jag frågade om försäkringar. "Allt ingår, ingen självrisk, bilen står som första bil på parkeringen, en ljusgrön Corsa!"
När jag sedan kom till hotellet frågade hustrun om självrisken ingår för det står inget om det på några papper.
Tillbaka till lägenheten där hustrun öppnade dörren, hon pratade bara spanska och där är det något som jag har ett mycket begränsat ordförråd.
Hon ropade på en av vargungarna som på dålig engelska förklarade att gubben i huset var ute, men allt var ok, allt ingår!
Jo morsning, vi körde mycket försiktigt, men det var uppe i bergen på smala dåliga vägar och bilen hade usla bromsar och jag har senare blivit fegare och hyr helst från mer kända firmor numera.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Bokar alltid via hertz. Kanske inte det allra billigaste men bra bilar och inget om det tex skulle råka springa ut ett vildsvin framför bilen som i höstas.

Vi ska också till Madeira om några veckor. Denna gång hyrde vi via Rentalcars.com. Annars brukar mrjet/expedia (samma bolag) ha bra priser på hyrbilar.

Vi lyckades avboka, och fick pengarna tillbaka samma dag. Bokade en ny på Hertz, valde Polo klass för att slippa minsta hattasken, fick en Focus kombi diesel, går väldigt fint här på den släta asfalten.

Nu ska jag gå ner till polen o ta en öl, skål på er.

Var rädd om nycklarna.
Kompisen lämnade dom på låsta rummet och bilen blev stulen och rummet uppbrutet där nycklarna låg i nattduksbordet.
Oaktsamhet sa bolaget och efter ett halvår så fick han notan på ca 50000:-
Så kolla upp allt finstilta på ett utlandskontrakt.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Hade ju bokat en bil i Poloklass, men fick ju Focus diesel som är en betydligt dyrare bil.
Men det var ett bra byte, en stark dieselmotor passar perfekt här, en del backar är så branta att man inte tror det är sant. Nerför är det oxå bra med motorbroms.
Åkte bakom en hyrd Smart i en tunnel, 3 km nerförsbacke, bilen bromsade hela vägen trots att farten var 90, och bromsarna började ryka.

Vi har huvudsakligen hyrt i USA de senaste drygt tio åren, och då från Hertz eller Avis. På senare år mest Avis, då de har haft litet bättre priser, men jag uppfattar de båda bolagen som likvärdiga. Nu kom vi precis hem från Florida, och hyrde då från Hertz. De var *extremt* flexibla måste jag säga. Från början hade vi bokat att lämna bilen i Atlanta (vi plockade ut den i Miami) för att flyga hem därifrån, men när vi såg väderprognoserna för Georgia, Alabama mm så bokade vi om så att bilen skulle lämnas i Miami istället (jag är tacksam för att vi slapp köra i minusgrader genom "cyklonbomben" med sommardäck från Miami !!) , och detta dagen före den skulle hämtas ut. Inga problem!

Sedan fixade vi också så att vi kunde flyga hem från Orlando istället, och ändrade då returen av bilen dit (då hade vi redan hämtat ut den). Inga problem -- och ingen extra kostnad!! Det är fördelen med de här stora bolagen, de har massor av bilar och kan då vara väldigt flexibla.

Själva bilen -- en Chrysler 200 ("full size") -- var inte mycket att hänga i julgranen. Den lämnade inget bestående intryck, och tycks ha strukits ur Chryslers numera minimala utbud. Det förvånar mig inte!

Jag bokar alltid på nätet via Global car oavsett vilket land jag vill hyra bilen i. Jag har hyrt via Global car i Australien, Danmark, Sverige och Tjeckien. De är alltid billigast och hittills har det fungerat alldeles utmärkt.Jag kan verkligen rekommendera Global car.

När vi kom till Madeira hade Hertz och de billigare företagen samma kontor, men olika köer, Hertz kunder var prioriterade, så vi fick vår bil ganska omgående, den andra kön var lååååång.
Vad det hela kommer att kosta vet jag inte än, bilen skulle kosta 942:- med nån rabatt sambon hade. Väl på plats skulle man välja försäkring, och det fanns olika nivåer.
Utan var självrisken 16.500:- Vi valde nån mellanförsäkring, exakt vad den kostade vet jag inte, men då var självrisken 7.500:-.
Hittills har Hertz dragit 1.176:- från mitt konto, det bör vara mera, då försäkringen kostade mer än bilen vad vi förstod då.

Lite utanför ämnet. Skulle handla igår "kortet medger ej uttag" ?? Okej, jag kanske har handlat över gränsen, tar fram nästa kort och får samma besked ?? Mins då att Hertz sa att man reserverar nån summa medans man har bilen, så det kanske ligger kvar.
Tar fram mitt företagskort, där finns garanterat pengar, men jag får samma besked !! Nu blir jag lite rädd, har jag på nått sett blivit kapad, och mina konton tömda ??

Det visar sig dock att banken hade lite dataproblem en stund.

Ibland låser biluthyrarna pengar, därför är det bäst att hyra med ett kreditkort så man slipper ligga ute med pengar.

Min erfarenhet av bilhyra utomlands är att det lönar sig tids- och problemmässigt att boka direkt från de stora bolagen.

Power to the people

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.