Hjälp, fortkörning i Schweiz!

5 inlägg 0 nya
Hjälp, fortkörning i Schweiz!

Min sambo körde 29km för fort med sin förmånsbil när vägen ändrades från 120-80 på 50meter, snappades upp av en kamera gömd i en lada eller liknande.

Nu 3 veckor senare har hans jobb fått ett brev att de måste anmäla föraren och inkomma med information om vem det var.

Jag är rädd att Schweiz ska gå på och skicka böter till hans jobb (pinsamt) och undrar hur vi ska gå tillväga, boten kommer ligga på ca 6000kr och indraget körkort (i Schweiz) i en månad. Pga av den höga hastigheten så måste detta gå genom en domare och man får inte en böter direkt att betala.

Nu tar vi självklart en annan väg hem, kommer inte åka genom Schweiz igen på många år pga detta, och har någon information/erfarenhet om vad som kan hända om bolaget ex säger att de inte vet vem som körde/det är omöjligt att veta eftersom det var flera personer m på resan. I brevet står det att de har fotobevis men skickar ej med detta.

Tacksam för alla svar!

Pröjsar ni inte kommer Schweiz skicka en begäran till svenska myndigheter om att få din sambo utlämnad, väl i Schweiz blir han satt på fästning i Alperna och får leva på Gruyère och mjölkchoklad i en månad.

Det är för övrigt fullt möjligt att jag skämtar.

Det är bara att följa Vorwärts råd. Även jag skämtar.

Svara inte på förfrågan, så försvinner den högst sannolikt i tomma intet. Brevet till hans företag kan bara - slängas.

F.ö. är Gruyère min favoritost;-)

Ok får hoppas att så är fallet, alternativ om de fortsätter skicka brev är att svara att bolaget inte vet vem som körde? Verkar som att Schweiz har ”ägaransvar” och ägaren av bilen ska betala, otydligt om det också gäller företag dock. Är orolig bara då jag läst mycket om att Schweiz ska vara det värsta landet att åka dit på fortkörning i och att de är nitiska och jagar en. Vill inte att bolaget ska få någon gigantisk ackumulerad bot i framtiden bara för att de inte svarat!

Sitter lite i samma båt... lånade en företagsbil av en god vän som är egenföretagare, åkte dit med typ lite högre hastighet på en kamera mitt i natten på A2:an, höll på att bli tryckt i sidleds av en långtradare så stämplade och typ nästa kurva bort så blixtrade det över hela himlen. Papper på lådan kom och sitter och överväger hur man ska göra, chokladgökarna verkar kunna ta bra betalt vad jag förstår.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.