Fotad av fartkamera i bil samtidigt med MC

14 inlägg 0 nya
Fotad av fartkamera i bil samtidigt med MC

Jag körde i laglig hastighet på 90-väg (nära 90 km/ tim.) i bil och bakom mig kommer en MC som kör om mig strax innan en fartkamera. Det blixtrar till när MC:n är strax snett framför mig till vänster. Nu undrar jag om kameran kommer se skillnad på den som körde för fort och den som inte gjorde det, eftersom båda säkerligen kommit med på bilden.

Jag kom senare ikapp MC:n inne i tätorten och lyckades ta ett kort bakifrån, men registreringsnumret blev oläsbart på bilden, men jag har det uppskrivet, ifall jag får skulden. Hur som helst är det irriterande att MC-åkare oftare kan komma undan med olagligheter och olämpligt uppträdande, än bilister.

Kameran kan se skillnad på, tror det var åtta olika fordon, samtidigt! Samt deras individuella ahstigheter.
Dock så fungerar lagstiftningen så puckat att är det fler än 1 så scrappas bilden. Så tyvärr åker denne nog inte dit :-(

Japp, hände mig också för några år sedan, men jag körde lite över hastighetsgränsen samtidigt som en MC körde om mig och kameran blixtrade. Blev aldrig något av det.

// Krister

Lite krokigt är också rakt

Det är så i Sverige att föraren är den ansvarige. Hur identifiera någon med hjälm på? Samma sak gäller om man bil omkörd av en bil. Bilderna slängs beroende på att man inte kan säga vilken bil mätningen är utförd på. Bra att veta om stollen framför som så många bromsar ner till 20 KM\h under hastighetsbegränsningen. Bara köra om.

Grönkhmerbekämpare

X - oavsett så klarar sig MC-föraren eftersom det inte finns nån nummerskylt fram på hojar.

Ulf Johansson wrote:
Det är så i Sverige att föraren är den ansvarige. Hur identifiera någon med hjälm på? Samma sak gäller om man bil omkörd av en bil. Bilderna slängs beroende på att man inte kan säga vilken bil mätningen är utförd på. Bra att veta om stollen framför som så många bromsar ner till 20 KM\h under hastighetsbegränsningen. Bara köra om.

Man vet vilken bil. Kameran har full koll, men lagen säger att det bara får vara en per bild.

Jag kör motorcykel men jag saktar alltid ner vid fartkameror. Beror kanske på att jag kört bil i 20 år innan jag skaffade hoj. Sitter kanske i ryggmärgen :)

Vad jag förstått det som kommer det fartkameror som fotograferar även bakifrån.

Jag saktar inte ner med mcn och uppskattningsvis blixtrar det på typ 1av 4 :)

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Det spelar ingen roll om det kommer fartkameror som fotar MC bakifrån och får med nummerskylten så länge man inte även ändrar lagen så att ansvaret hamnar på ägaren istället för som idag föraren. Kan man inte idenfiera föraren - vilket i allmänhet är omöjligt att göra med MC-förare - kan man inte bötfälla dem.

Andreas_3, det kanske vore ett mer trafiksäkert körsätt att inte köra fortare än att du inte behöver sakta ner vid fartkameror - oavsett om du kör bil eller MC. Vi har fartgränser av en anledning...

Stefl; Handlar ju lite om hur fort man kör och hur man framför sitt fordon, stor skillnad om man kör 200km/h och vart man kör i den farten, då kan vi snacka om ett icke trafiksäkert körsätt. Men 10-20 km/h är absolut inget otrafiksäkert, åtminstone inte på en 90-väg. 30 sträckor javisst, där ska man hålla hastigheten.
Så du påstår att du följer hastigheten till punkt o pricka alltid, inga undantag någonsin. Grattis isåfall, då är du en minoritet.

PS Jag slår ett slag för högre fart på motorväg, 130km/h ja tack!

Jag såg i natt en yngre förmåga köra med sin Volvo på andra sidan vägen (alltså på fel sida) i flera hundra meter för att försöka undvika en fartkamera på 90-väg och för fort såg det ut som, men ingen blixt syntes. Kan detta körsätt fungera för att slippa bli fotad? Jag är tveksam.

Nä, men kamerorna är inte alltid påslagna.

Tomtemask funkar, utom för tomten.
Min chef torskade två gånger vid samma kamera med ett års mellanrum.
Bilderna var glasklara, skulle förmodligen kunna fungera till körkortet!
Han kör fortfarande utan mask, men han skulle behöva en!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Solskyddet funkar också bra. Så slipper man åka runt med mask på sig. ;-)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.