Förena nytta med nöje.

10 inlägg 0 nya
Förena nytta med nöje.

Jag gillar verkligen att köra bil, resan är målet när jag är ute och åker. Mitt jobb som resande servicetekniker är perfekt för mig, det är väl inte så kul när man harvar runt i Stockholm, men bättre än ett "Vanligt" jobb. Jag provade ett sånt 2005, började på en bilverkstad, där man stod runt samma lyft 8 timmar om dagen, sa upp mig efter en månad, hade dock en månads uppsägning, så det blev 2, ryser när jag tänker tillbaka på den tiden.
Vardagstristessen livades upp när jag fick meddelandet förra veckan "Åk till Lappland"
Sagt o gjort, i måndags åkte jag till Skellefteå, nöta E4an är väl inte det bästa, men det var fint väder. Upp med tuppen på hotellet och vidare till uppdraget i Slagnäs (ligger mellan Arvidsjaur och Arjeplog) Själva jobbet är värsta tänkbara, tungt, skitigt, kallt, mörkt, men jag nötte på 12 timmar, och 13 dagen efter, på torsdagen var det bara städning, så 10.00 sätter jag mig i bilen för hemresa, och väljer resan GPSn (Wase) föreslår, E45 Inlandsvägen via Sorsele, Storuman, Wilhelmina och sen av till Rv 90 mot Sollefteå och ut på E4an ovanför Härnösand.
Ingen snö, men landskapet var helt vitt av frost, alla sjöar frusna med spegelblank is, -10 grader, snustorra vägar och solen strax över trädtopparna, som ett sagolandskap. 90an kallas tydligen för "Blå vägen", med sjöar överallt, och som man ibland bokstavligen åkte över på vägbankar. Jag bara njöt, det enda som förstörde föreställningen var värmetrådarna i framrutan som gör utsikten lite pixlig, och extra besvärligt vid motsol som det var mest hela resan då jag åkte söder ut.
De 46 milen bara försvann, de sista 45 på E4an avverkades med farthållaren en god bok, stannade bara en gång för att tanka på resan, hade mackor och dryck med mig.
Bifogar en bild jag tog kl 12.00, mitt på dagen alltså när solen står som högst, och då är jag bara i södra Lappland.

Själva tråden är väl tänkt att handla om vad ni tycker om att köra/åka bil, alla är vi ju olika.

Ett verkligt vackert foto!
Jag älskar också att köra bil och att bara köra, köra och köra. Jag har bilat enormt mycket i Sverige och Europa. De absolut vackraste delarna vi har är tveklöst mellersta och norra delarna av Sverige. Mina favoritlandskap är Jämtland, Hälsingland, Lappland, Härjedalen, Medelpad och Västerbotten. Idag finns dessutom både HVO100 liksom elstolpar lite var stans i hela landet så att tanka och ladda dvs att köra klimatsmart är numera inga problem och det känns extra skönt.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Rickard. Härligt med bil och fin natur.
45an kan vara lite krokig bitvis.
En god bok i CarPlay eller några podar och 60 mil bara flyter iväg och lite fika ur termosmuggen, mackor etc.
livet är nice.

Bara för att återknyta till bilkörningen på 45an som är en väg där min förbrukning ligger kring 0,47. .

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Härlig berättelse!
Själv är jag i fasen av livet med barn och då är bilkörning allt annat än roligt. Senaste längre resan utan barn var i juni när jag och frugan åkte 40 mil och hämtade Golfen. Varm och skönt, solen sken, stannade och åt lunch med kaffe längs västgötaslätten. Och hemresa med ny bil, ett minne kort o gott.

Låter härligt Rikard! Jag älskar också att köra bil. Blir Gbg-Stockholm/Skåne ett par gånger per år vilket inte är så kul, men hur härligt är det inte att köra till fjällen på vintern? Sen åker jag och min sambo på en 500-1000 mil roadtrip varje sommar. I somras blev det Tyskland, Schweiz, Frankrike, Italien, Montenegro, Kroatien bla. I framtiden planerar jag en roadtrip från öst till väst i USA, helst i en Mustang.

Jag har inte riktigt kommit iväg än på den stora roadtripen =(
Apropå åka Mustang i USA, så talar väl bilderna nedan för sig själva, när vi skulle hämta ut hyrbilen i Miami.
"Nä, inte den röda älskling, den gråa bredvid"

Förena nytta med nöje.

Förena nytta med nöje.

Själv hyrde jag en sådan här när jag var i Miami:

Förena nytta med nöje.

Oerhört avslappnad att köra och inga som helst problem att åka 5 personer i denna.
Älskar också att köra bil, och vi brukar nästan alltid hyra bil när vi åker utomlands. Skulle dock vilja bilsemestra med egen bil mer i Europa. Har man en bil man trivs med, vill man ju gärna köra den på semestern istället för en hyr-Golf.

Ja intitusan hyr man en riskokare om man är i USA!!!

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Jag hyrde en "medium car" Vad man får då står skrivet i stjärnorna.
Vi hyrde den bara en dag, annars hade man nog gjort ett mer specierat val.
En taxichaufför jag åkte med påstod att Toyota var amerikanskt.

Jag har kommit ifrån glädjen med att köra i tjänsten, men det är väl för att det har varit samma vägar för många gånger. E4 mellan Gävle och Mjölby är något av det värsta jag vet. För några år sen hade jag "huvudkontoret" i Tranås så då var man där alldeles för ofta.
I dagsläget har jag kunder från Pajala ner till Danmark, men ska jag längst upp i norr blir det flyg.

Jag har väl för tråkig bil att köra, kanske.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.