Förbättra säkerheten i tunnlar vid olyckor och andra hinder

5 inlägg 0 nya
Förbättra säkerheten i tunnlar vid olyckor och andra hinder

Såg denna film:

https://www.youtube.com/watch?v=OrZztRzc8UQ&feature=push-fr&attr_tag=MHtyuMcnUwtV1TNl-6

Skit i idioten här nu (det behöver vi inte kommentera), men observera vad som hnder med alla smålampor vd sidan av vägen en liten stund efter att personen stannat.
Likaså verkar det slå rött utanför tuneln, att döma av alla som står till.

Verkar skitsmart, enligt mig!
Vad anser ni?
Borde vi ha såhär också?
Kan man förbättra på något än mer bättre sätt?
Självklart gärna i samverkan med bildigenkänning (används även i sverige) som kan larma när bilar står still eller avviker från normalt körbeteende.

Finns EU krav på tekniska övervakningssystem i alla tunnlar över 400m längd. Trafikstyrning, reglerings och övervakningssystem.
System som är kopplade till vägtrafikcentraler. I Norge lägger man milliarder på uppgradering av alla gamla tunnlar som inte uppfyller dessa kraven. I Sverige har vi väl i stort sett bara vägtunnlar att räkna med i Stockholm och en i Göteborg. Plus några korta på E6 och E18 vad jag vet.

https://www.youtube.com/watch?v=OJch4Ld_owM

Power to the people

Om du är intresserad finns tunneldirektiven här http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=LEGISSUM:l24146

Det måste ställas mer krav på förare,mer och ner struntar dom i regler och lagar utan är själviska hjärntvättade liberaler som "dundrar" fram på vägarna.Varför ska man barnvakta dom?
Skärpning är det ända som gjäller överallt på vägarna.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.