Filmtips: Dirty Money, dokumentär om dieselskandalen och VW

4 inlägg 0 nya
Filmtips: Dirty Money, dokumentär om dieselskandalen och VW

Satt precis och slökollade på denna dokumentär och brukar normalt sett vara ljummet inställd till denna typ av häxjakt eller liknande men blev positivt överaskad.
Speciellt intressant är det när man får veta lite mer om spelet bakom och hur länge det pågått och hur det fortfarande pågår.

Dom pratar också lite mer om testet med apor och tankarna bakom själva testandet, det hela handlade ju som bekant om att visa på hur ren en fuskande dieselbil var mot en smutsig gammal F150.

https://www.thesun.co.uk/video/tv/new-netflix-documentary-dirty-money-claims-german-carmaker-vw-used-monkeys-caged-in-gas-chambers-to-try-and-prove-their-diesel-engines-were-clean/

Visst blir det lite pajjigt när dom drar paraleller till Hitler och gas men ändå, overall är det helt klart sevärt, speciellt om man är bilintresserad.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Intressant. Det bör nämnas att Dirty Money är en dokumentärserie i sex delar och den första delen som sändes 26/01-2017 handlar om VW och heter Hard NOx. Se https://www.netflix.com/se-en/title/80118100

Extremt hög skatt på drivmedel i Sverige? Sverige är på plats 13 av 44 länder inom OECD (2019).

Helt rätt John2008.
Bra var den hur som helst även om den inte gav någon feelgood känsla direkt.
En fråga jag ställt mig sedan skandalen blev ett faktum är, varför har man inte inlett något brottsutredning eller liknande mot Martin Winterkorn?
Tror personligen att en hel skara hårt arbetande VW anställda hade hyllat om de som drar dom och märket i smutsen får betala för sitt agerande.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Chefen för Union Carbide utreddes inte för några brott och gick skadeslös efter katastrofen i Bhopal så varför skulle Martin Winterkorn bli brottsmisstänkt? Det är närmast en naturlag att VD:ar och andra höga herrar går fria oavsett vilket jävelskap deras företag ställt till med.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.