Fastklämd i Bilolycka?

3 inlägg 0 nya
Fastklämd i Bilolycka?

När man läser nyhetstidningar, så står det ofta. Att tex 3 personer var fastklämda efter olyckan! Hur upplever ni, som läser det i tidningen då att dom varit fastklämda? Suttit fast rent fysiskt? dvs att hur man än försöker få loss dom, så måste räddningstjänsten komma och klippa sönder bilen. Så man överhuvudtaget kan få ut dom ur vraket?

För efter över tjugo år inom yrket! Så kan jag säga, att i 90% av fallen. När du läser i tidningen, att folk är fastklämda. Så är det inte en fysisk fastklämning! DVS där kroppen (Ben vanligtvis) verkligen sitter fast! Utan det är en sk teknisk fastklämning. Där man tar det säkra före det osäkra. Klipper taket, och gör en säker uttagning. För att inte förvärra ev skador. Är det brottom av akuta anledningar, gör man naturligtvis inte så. Sen kan naturligtvis en person. Som är utagen efter en teknisk fasklämning, ha en del alvarliga skador naturligtvis.

Men i under 5% av fallen, sitter någon/några verkligen fysiskt fast i den krockade bilen! Och det är enligt mig, en riktig fasklämning!

Jag brukar inte fundera över vad de menar, men har nog tänkt att man är klämd och inte bara instängd.
När jag nu tänker på det är det ganska liten skillnad från att man är oskadd tills en fot klipps av.

Min tolkning är att bilen är såpass ihoptryckt att man inte kan få ut människan utan att klippa upp lite plåt.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.