Enkät gällande bilar som styrs med hjälp av AI

11 inlägg 0 nya
Enkät gällande bilar som styrs med hjälp av AI

Vi är en grupp studenter som läser på Högskolan i Borås. I vår utbildning genomför vi nu en enkät som en del av en av vårt kandidatarbete. Studien används som underlag för att ta reda på den svenska befolkningens åsikter kring självkörande bilar. Ditt deltagande uppskattas.

https://forms.gle/qKdNUCGpuqHkd1jL6

Svarat

Svarat jag också, ganska självklara svar på frågorna tyckte jag!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Svarade "Biltillverkaren på alla ansvarsfrågor"
Ska bilen gå per automatik ska det vara idiotsäkert enligt mig.

Saknade en fråga: "Skulle du köpa en sådan här bil?"
Aldrig, skulle hellre åka taxi!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Klart.

Eftersom jag arbetat flera decennier med IT vet jag att ett riktigt utprovat system är överlägset den mänskliga förmågan. Att det är överlägset innebär inte att det är ofelbart.

6.15

Svarat och håller med pinjong i #6.

Jag skulle vilja se AI köra en vinterdag med snörök...inga linjer att följa där inte.
Förresten linjer saknas ganska ofta på vintern.

Junkers: Det kör ju redan en del AP där ute som klarar att hantera vägar även utan linje. Så inte nödvändigtvis ett problem framåt. Då är jag mer att jag funderar över hur väl kommer den fixa vissa andra nödsituationer när det krävs att välja inte bara att undvika ett hinder, utan när olyckan är oundviklig, vilket hinder väljer den att köra på.....för att dra det till sin spets: En lastbil är på väg rakt mot bilen, väjer den på ena hållet kör den på en äldre man, väjer den åt andra hållet kör den på ett barn, stannar den kvar frontar den en lastbil......

Jag har i flera år funderat på varför man inte bättrar på linjerna där jag bor, på många ställen är dom helt borta, linjer är ju bra även när man själv kör. I höstas sa dom på radio att det var köer p.g.a linjemålning. Gissa om jag blev besviken när jag åkte hemåt och såg att man bara målat mittlinjen !!

Länge sen jag såg ett formulär med bara binär könstillhörighet...
Med tanke på hur folk kör kan jag bara välkomna maskiner som motpart i trafiken. Själv kör jag som en gud.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.